© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci

Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca

Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci

Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prazen sladki krompir in brsticni ohrovt s posiranimi jajci

Sestavine

  • 2 velika sladka krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 300 g brstičnega ohrovta
  • ščep muškatnega oreška
  • 3 jajca
  • sol
  • kanec belega vinskega kisa za poširanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 velika sladka krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 300 g brstičnega ohrovta
  • ščep muškatnega oreška
  • 3 jajca
  • sol
  • kanec belega vinskega kisa za poširanje

Postopek

1

Sladki krompir olupimo in narežemo na kose, ga damo v skledo, pokrijemo s prosojno folijo in v mikrovalovni pečici kuhamo 5 minut pri visoki jakosti, da se zmehča, vendar še ohrani obliko. Skledo odkrijemo in pustimo, da se ohladi. (Sladki krompir lahko skuhamo tudi v vodi ali v sopari).

2

Medtem v široki teflonski ponvi segrejemo olje in dodamo tanko narezano čebulo. Pražimo jo 5 do 8 minut, da začne karamelizirati. Dodamo narezan brstični ohrovt in na močnem ognju ob mešanju pražimo, da se zmehča. Ohrovt in čebulo potisnemo na eno stran ponve in dodamo sladki krompir, ki ga v ponvi zmečkamo s hrbtno stranjo lopatke. Pustimo 5 minut, da začne postajati na spodnji strani hrustljavo zapečen. Solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom, primešamo ohrovt in čebulo ter krompir obrnemo, pri čemer pazimo, da ne razpade preveč. Pražimo še 5 minut, da zares zahrusta.

3

Medtem v kozici zavremo vodo s kancem belega vinskega kisa (brez soli). Voda mora le čisto nežno vreti. Vanjo previdno ubijemo jajca (še bolje je, da vsakega posebej ubijemo v zajemalko ali skodelico in nato počasi položimo v vodo) in počakamo 3 minute, da zakrknejo. S penovko jih poberemo iz vode in položimo na praženo zelenjavo. (Za poširanje jajc glej tudi postopek korak za korakom.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.