
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca

Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 300 g brstičnega ohrovta
- ščep muškatnega oreška
- 3 jajca
- sol
- kanec belega vinskega kisa za poširanje

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 300 g brstičnega ohrovta
- ščep muškatnega oreška
- 3 jajca
- sol
- kanec belega vinskega kisa za poširanje
Postopek
Sladki krompir olupimo in narežemo na kose, ga damo v skledo, pokrijemo s prosojno folijo in v mikrovalovni pečici kuhamo 5 minut pri visoki jakosti, da se zmehča, vendar še ohrani obliko. Skledo odkrijemo in pustimo, da se ohladi. (Sladki krompir lahko skuhamo tudi v vodi ali v sopari).
Medtem v široki teflonski ponvi segrejemo olje in dodamo tanko narezano čebulo. Pražimo jo 5 do 8 minut, da začne karamelizirati. Dodamo narezan brstični ohrovt in na močnem ognju ob mešanju pražimo, da se zmehča. Ohrovt in čebulo potisnemo na eno stran ponve in dodamo sladki krompir, ki ga v ponvi zmečkamo s hrbtno stranjo lopatke. Pustimo 5 minut, da začne postajati na spodnji strani hrustljavo zapečen. Solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom, primešamo ohrovt in čebulo ter krompir obrnemo, pri čemer pazimo, da ne razpade preveč. Pražimo še 5 minut, da zares zahrusta.
Medtem v kozici zavremo vodo s kancem belega vinskega kisa (brez soli). Voda mora le čisto nežno vreti. Vanjo previdno ubijemo jajca (še bolje je, da vsakega posebej ubijemo v zajemalko ali skodelico in nato počasi položimo v vodo) in počakamo 3 minute, da zakrknejo. S penovko jih poberemo iz vode in položimo na praženo zelenjavo. (Za poširanje jajc glej tudi postopek korak za korakom.)
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ribja juha in poširani fileji morskega lista
Topla spomladanska solata z artičokami in šparglji
Božanska solata za spomladi, ko se vse prebuja.