© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva zloženka s sirom

Odlična priloga krepkim mesnim jedem

Krompirjeva zloženka s sirom

Odlična priloga krepkim mesnim jedem

Čas priprave 1 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeva-zlozenka-s-sirom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1,5 kg olupljenega krompirja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • košček masla
  • 1 dl belega vina
  • 3 dl mleka
  • 4 dl sladke smetane
  • 3 drobno nasekljani žajbljevi listi
  • sol
  • poper
  • 50 g naribanega sira grojer
  • maslo za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,5 kg olupljenega krompirja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • košček masla
  • 1 dl belega vina
  • 3 dl mleka
  • 4 dl sladke smetane
  • 3 drobno nasekljani žajbljevi listi
  • sol
  • poper
  • 50 g naribanega sira grojer
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Krompir 3 minute kuhamo v vreli vodi, da se malo zmehča, nato ga odcedimo. Ko se dovolj ohladi, da ga lahko primemo, ga narežemo na polcentimetrske rezine. Čebulo na segretem maslu pražimo okoli 5 minut, dolijemo vino, mleko in smetano ter zmes segrejemo. Narezan krompir damo v veliko skledo, ga solimo, prelijemo z mlečno zmesjo ter dodamo žajbelj in polovico sira. Previdno premešamo, da se krompirjeve rezine obdajo z mlečno zmesjo.

2

Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in vanj stresemo krompir. Površino poravnamo in potresemo s preostalim sirom in mletim črnim poprom. Krompir pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut, nato folijo odstranimo in pečemo še 30 do 40 minut. Jed je gotova, ko se površina obarva zlato rjavo in jo z vilicami zlahka prebodemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.