
Krompirjeva zloženka s sirom
Odlična priloga krepkim mesnim jedem
Krompirjeva zloženka s sirom
Odlična priloga krepkim mesnim jedem

Sestavine
- 1,5 kg olupljenega krompirja
- 1 drobno sesekljana čebula
- košček masla
- 1 dl belega vina
- 3 dl mleka
- 4 dl sladke smetane
- 3 drobno nasekljani žajbljevi listi
- sol
- poper
- 50 g naribanega sira grojer
- maslo za pekač

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 1,5 kg olupljenega krompirja
- 1 drobno sesekljana čebula
- košček masla
- 1 dl belega vina
- 3 dl mleka
- 4 dl sladke smetane
- 3 drobno nasekljani žajbljevi listi
- sol
- poper
- 50 g naribanega sira grojer
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Krompir 3 minute kuhamo v vreli vodi, da se malo zmehča, nato ga odcedimo. Ko se dovolj ohladi, da ga lahko primemo, ga narežemo na polcentimetrske rezine. Čebulo na segretem maslu pražimo okoli 5 minut, dolijemo vino, mleko in smetano ter zmes segrejemo. Narezan krompir damo v veliko skledo, ga solimo, prelijemo z mlečno zmesjo ter dodamo žajbelj in polovico sira. Previdno premešamo, da se krompirjeve rezine obdajo z mlečno zmesjo.
Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in vanj stresemo krompir. Površino poravnamo in potresemo s preostalim sirom in mletim črnim poprom. Krompir pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut, nato folijo odstranimo in pečemo še 30 do 40 minut. Jed je gotova, ko se površina obarva zlato rjavo in jo z vilicami zlahka prebodemo.