© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrte panirane sardele

Ocvrte panirane sardele

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrte panirane sardele

Sestavine

  • 800 g sardel

panada

  • 2 jajci
  • moka
  • drobtine za paniranje
  • sol
  • olje za cvrenje
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 800 g sardel

panada

  • 2 jajci
  • moka
  • drobtine za paniranje
  • sol
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Sardele očistimo in jih filiramo »na metuljčka«. Splaknemo jih, osušimo in rahlo solimo. Povaljamo jih v moki, namočimo v stepeno jajce in povaljamo v krušnih drobtinah.

2

Na zmerni temperaturi jih ocvremo in odložimo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Postrežemo jih z limono.

Nasvet

V panado lahko dodamo tudi nariban parmezan ali trdi ovčji sir.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.