Kaj boste skuhali danes?
Ocvrte panirane sardele
Ocvrte panirane sardele
Sestavine
- 800 g sardel
panada
- 2 jajci
- moka
- drobtine za paniranje
- sol
- olje za cvrenje
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 800 g sardel
panada
- 2 jajci
- moka
- drobtine za paniranje
- sol
- olje za cvrenje
Postopek
Sardele očistimo in jih filiramo »na metuljčka«. Splaknemo jih, osušimo in rahlo solimo. Povaljamo jih v moki, namočimo v stepeno jajce in povaljamo v krušnih drobtinah.
Na zmerni temperaturi jih ocvremo in odložimo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Postrežemo jih z limono.
Nasvet
V panado lahko dodamo tudi nariban parmezan ali trdi ovčji sir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom