© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 sendviča
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sendviči

Sestavine

  • 2 mali čabati
  • maslo (po želji)
  • 90 g salame
  • 60 g mocarele
  • prgišče lističev bazilike
  • 10 na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 žlica balzamične glazure
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 mali čabati
  • maslo (po želji)
  • 90 g salame
  • 60 g mocarele
  • prgišče lističev bazilike
  • 10 na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 žlica balzamične glazure

Postopek

1

Čabati razpolovimo in ju po želji namažemo z maslom. Obložimo ju z rezinami salame, natrgano mocarelo in posušenimi paradižniki ter pokapamo z balzamično glazuro. Sendviča pokrijemo in ponudimo.

Balzamična glazura

Balzamično glazuro pripravimo tako, da damo v kozico rjavi sladkor in balzamični kis v razmerju 1 proti 4. Na srednjem ognju segrevamo in ves čas mešamo, da se sladkor stopi. Zavremo, temperaturo zmanjšamo na srednjo in kuhamo približno 20 minut, da se glazura reducira na polovico. Glazura mora biti tako gosta, da se oprime hrbta kuhalnice. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarček z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.