
Kaj boste skuhali danes?
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure
Postopek
Čabati razpolovimo in ju po želji namažemo z maslom. Obložimo ju z rezinami salame, natrgano mocarelo in posušenimi paradižniki ter pokapamo z balzamično glazuro. Sendviča pokrijemo in ponudimo.
Balzamična glazura
Balzamično glazuro pripravimo tako, da damo v kozico rjavi sladkor in balzamični kis v razmerju 1 proti 4. Na srednjem ognju segrevamo in ves čas mešamo, da se sladkor stopi. Zavremo, temperaturo zmanjšamo na srednjo in kuhamo približno 20 minut, da se glazura reducira na polovico. Glazura mora biti tako gosta, da se oprime hrbta kuhalnice. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarček z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilniku.