Kaj boste skuhali danes?
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič
Italijanski sendvič
Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič
Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 mali čabati
- maslo (po želji)
- 90 g salame
- 60 g mocarele
- prgišče lističev bazilike
- 10 na soncu posušenih paradižnikov
- 1 žlica balzamične glazure
Postopek
Čabati razpolovimo in ju po želji namažemo z maslom. Obložimo ju z rezinami salame, natrgano mocarelo in posušenimi paradižniki ter pokapamo z balzamično glazuro. Sendviča pokrijemo in ponudimo.
Balzamična glazura
Balzamično glazuro pripravimo tako, da damo v kozico rjavi sladkor in balzamični kis v razmerju 1 proti 4. Na srednjem ognju segrevamo in ves čas mešamo, da se sladkor stopi. Zavremo, temperaturo zmanjšamo na srednjo in kuhamo približno 20 minut, da se glazura reducira na polovico. Glazura mora biti tako gosta, da se oprime hrbta kuhalnice. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarček z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilniku.