
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- 1 strok česna
- 1 rdeč čili
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 rdeči čebuli
- 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
- pest črnih oliv
- šopek bazilike
- sol
- poper
- mocarela ali sir feta za prilogo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- 1 strok česna
- 1 rdeč čili
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 rdeči čebuli
- 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
- pest črnih oliv
- šopek bazilike
- sol
- poper
- mocarela ali sir feta za prilogo
Postopek
Najprej spečemo papriko. Postavimo jo nad ogenj in spečemo tako, da lupina počrni in odstopi od mesa. Pečeno preložimo v skledo, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
Medtem ko se paprika peče, olupimo in stremo česen, od semen očistimo čili in ga drobno sesekljamo. Jajčevec in bučki narežemo na centimeter debele kolobarje, čebulo olupimo in prečno narežemo na 1,5-centimetrske kolobarje; pazimo, da ostanejo kot cele rezine. Sušen paradižnik odcedimo in raztrgamo na trakove.
V veliki skledi zmešamo olje, kis, česen in čili. Na vročem žaru postopoma spečemo jajčevec, bučke in čebulo. Zelenjava se mora zmehčati; čas peke je odvisen od temperature žara, zato sami ocenite, koliko časa je treba zelenjavo peči. Čebula in bučke so lahko rahlo hrustljave, jajčevec pa se mora popolnoma zmehčati. Ko je prva izmena zelenjave pečena, jo preložimo v skledo z marinado in nadaljujemo peko preostale zelenjave. Rezine čebule razstavimo na kolobarje.
Ko se pečena paprika ohladi, jo olupimo, odstranimo peclje in semena. Narežemo jo na trakove in zmešamo s preostalo zelenjavo v skledi in vsemi sokovi, ki so se izcedili. Vmešamo še olive, sušen paradižnik in natrgane liste bazilike. Solimo in popramo, po želji pokapljamo z malo olja in postrežemo z mocarelo ali zdrobljeno feto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni