
Polpeti iz svinjine po grško s cacikijem iz redkvice
Polpeti iz svinjine po grško s cacikijem iz redkvice

Sestavine
- 250 g puste mlete svinjine
- pest svežih krušnih drobtin
- ½ manjše rdeče čebule
- ½ stroka česna
- drobno naribana lupina ½ limone
- 1 žlica drobno nasekljanih listov origana
- 1 srednje veliko jajce
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- koper, ko postrežemo (po želji)
caciki
- 100 g manj mastnega grškega jogurta
- ½ žlice nasekljanega kopra
- 8 manjših grobo narezanih redkvic
- ½ strtega stroka česna
- sok ½ limone

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 250 g puste mlete svinjine
- pest svežih krušnih drobtin
- ½ manjše rdeče čebule
- ½ stroka česna
- drobno naribana lupina ½ limone
- 1 žlica drobno nasekljanih listov origana
- 1 srednje veliko jajce
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- koper, ko postrežemo (po želji)
caciki
- 100 g manj mastnega grškega jogurta
- ½ žlice nasekljanega kopra
- 8 manjših grobo narezanih redkvic
- ½ strtega stroka česna
- sok ½ limone
Postopek
V skledo damo meso, drobtine, drobno nasekljano čebulo in česen, limonovo lupino, origano in jajce. Dobro začinimo s soljo in poprom ter z mokrimi rokami oblikujemo 6 polpetov. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo za nekaj časa na hladno.
Pripravimo še caciki tako, da vse sestavine dobro premešamo in začinimo s soljo ter poprom. Ponev z rebrastim dnom močno segrejemo. Polpete premažemo z malo olja in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute. Postrežemo s cacikijem.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.