Kaj boste skuhali danes?
Polpeti iz svinjine po grško s cacikijem iz redkvice
Polpeti iz svinjine po grško s cacikijem iz redkvice
Sestavine
- 250 g puste mlete svinjine
- pest svežih krušnih drobtin
- ½ manjše rdeče čebule
- ½ stroka česna
- drobno naribana lupina ½ limone
- 1 žlica drobno nasekljanih listov origana
- 1 srednje veliko jajce
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- koper, ko postrežemo (po želji)
caciki
- 100 g manj mastnega grškega jogurta
- ½ žlice nasekljanega kopra
- 8 manjših grobo narezanih redkvic
- ½ strtega stroka česna
- sok ½ limone
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 250 g puste mlete svinjine
- pest svežih krušnih drobtin
- ½ manjše rdeče čebule
- ½ stroka česna
- drobno naribana lupina ½ limone
- 1 žlica drobno nasekljanih listov origana
- 1 srednje veliko jajce
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- koper, ko postrežemo (po želji)
caciki
- 100 g manj mastnega grškega jogurta
- ½ žlice nasekljanega kopra
- 8 manjših grobo narezanih redkvic
- ½ strtega stroka česna
- sok ½ limone
Postopek
V skledo damo meso, drobtine, drobno nasekljano čebulo in česen, limonovo lupino, origano in jajce. Dobro začinimo s soljo in poprom ter z mokrimi rokami oblikujemo 6 polpetov. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo za nekaj časa na hladno.
Pripravimo še caciki tako, da vse sestavine dobro premešamo in začinimo s soljo ter poprom. Ponev z rebrastim dnom močno segrejemo. Polpete premažemo z malo olja in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute. Postrežemo s cacikijem.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov