
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavi sladki vaflji
Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.
Hrustljavi sladki vaflji
Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.

Sestavine
- 130 g masla
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 120 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 4 žlice mleka
- po želji 1 žlica ruma
- olje za pekač
- sladkor v prahu za posip

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 130 g masla
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 120 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 4 žlice mleka
- po želji 1 žlica ruma
- olje za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Maslo damo na sobno temperaturo, da se zmehča. Medtem pripravimo pekač za vaflje tako, da ga premažemo z malo olja.
Maslo z mešalnikom penasto stepemo z obema sladkorjema. Vmešamo še jajci, moko, presejano s sodo bikarbono, mleko in rum. Dobimo gosto maso, ki jo z žlico za cmok debelo nadevamo na pekač. Pekač zapremo in vaflje spečemo do zlato rjave barve. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s poljubno prilogo (javorovim sirupom, marmelado, čokoladnim namazom, sadjem ali smetano).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti