© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Praznična čokoladna zmrzlina

Sestavine

  • 100 g suhih brusnic
  • 150 g temnih ali svetlih rozin
  • 150 g temne čokolade
  • 8 rumenjakov
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 100 g medu
  • 100 g masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 3 dl sladke smetane
  • 100 g nadrobljenih ingverjevih piškotov (ali speculaasov)
  • crème fraîche, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g suhih brusnic
  • 150 g temnih ali svetlih rozin
  • 150 g temne čokolade
  • 8 rumenjakov
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 100 g medu
  • 100 g masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 3 dl sladke smetane
  • 100 g nadrobljenih ingverjevih piškotov (ali speculaasov)
  • crème fraîche, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Brusnice in rozine damo v skledico in jih prelijemo z brendijem. Pustimo, da se namakajo, medtem pa model za 900-gramsko štruco obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.

2

Čokolado nalomimo na koščke in stopimo v vodni kopeli ali mikrovalovki. Pustimo, da se malo ohladi. Rumenjake v drugi skledi stepemo s sladkorjem in medom, da nastane rahla svetla masa, ki jo nato narahlo vmešamo v stopljeno čokolado. Mešanico spet postavimo nad kozico z vodo, ki nežno vre, in stepamo nekaj minut, da se zgosti.

3

V kozici stopimo maslo s kakavom, pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato ga z metlico vmešamo v čokoladno mešanico. Sladko smetano stepemo, da nastanejo mehki vršički, in jo narahlo, da ohranimo čim več zračnih mehurčkov, vmešamo v čokoladno maso. Nato narahlo vmešamo še suho sadje in nadrobljene piškote. Mešanico postrgamo v pripravljeni model, prekrijemo s prozorno folijo in čez noč postavimo v zamrzovalnik.

4

Ko želimo zmrzlino postreči, jo zvrnemo iz modla in z vročim nožem narežemo na rezine. Zmrzlina je odlična kar tako, prileže pa se ji tudi žlica crème fraîche.

Nasvet

Zmrzlino lahko pripravimo vnaprej – v  zamrzovalniku lahko ostane do 1  meseca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.