© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sardelne kroglice

Sardelne kroglice

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sardelne kroglice

Sestavine

  • 500 g očiščenih filiranih sardel (pribl. 1 kg celih)
  • 250 g sredice starega kruha
  • mleko za namakanje kruha
  • 30 g rozin
  • 40 g pinjol
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje
  • limona in češnjevi paradižniki za postrežbo
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 500 g očiščenih filiranih sardel (pribl. 1 kg celih)
  • 250 g sredice starega kruha
  • mleko za namakanje kruha
  • 30 g rozin
  • 40 g pinjol
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje
  • limona in češnjevi paradižniki za postrežbo

Postopek

1

Rozine namočimo in odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo, tudi peteršilj sesekljamo. Sardelne fileje narežemo na 2 cm veliko kose.

2

Kruh namočimo v mleko, zmehčanega odcedimo in damo v skledo. Dodamo mu sardele, rozine, pinjole, česen in peteršilj ter jajci. Solimo in popramo ter vse sestavine z rokami zmešamo. Oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih ocvremo v zadostni količini olja (3 do 4 minute). Postrežemo jih kot prigrizek s kruhom in češnjevimi paradižniki.

Priljubljeni recepti

Pastilla z račko, marelicami in pinjolami

Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.

Srednje zahtevno

Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija

Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca

Enostavno

Mafini z jabolčno čežano

Slastni mafini s čežano kot pestra različica slovenskega tradicionalnega zajtrka

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.