
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja enolončnica z belim fižolom
Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.
Piščančja enolončnica z belim fižolom
Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.

Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 čebula
- 3 korenčki
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
- 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
- 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper
- 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)
ko postrežemo
- nasekljan peteršilj za posip
- kruh s hrustljavo skorjo

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 čebula
- 3 korenčki
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
- 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
- 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper
- 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)
ko postrežemo
- nasekljan peteršilj za posip
- kruh s hrustljavo skorjo
Postopek
Piščančje meso narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kocke. Stebla zelene sesekljamo.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo meso in ga z vseh strani popečemo. Dodamo zelenjavo in pražimo nekaj minut. Vmešamo zelišča, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Solimo in popramo, dobro premešamo, znižamo temperaturo, nato posodo pokrijemo in počasi kuhamo 40 minut, da se meso skuha.
Kuhan fižol odcedimo, oplaknemo in vmešamo v juho. Enolončnico na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Pred postrežbo jo potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karameliziran kruhov narastek s figami
Fin narastek za slovo od poletja (in starega kruha)