© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja enolončnica z belim fižolom

Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.

Piščančja enolončnica z belim fižolom

Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chicken and white bean stew

Sestavine

  • 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
  • 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
  • 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • sol in poper
  • 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)

ko postrežemo

  • nasekljan peteršilj za posip
  • kruh s hrustljavo skorjo
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
  • 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
  • 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • sol in poper
  • 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)

ko postrežemo

  • nasekljan peteršilj za posip
  • kruh s hrustljavo skorjo

Postopek

1

Piščančje meso narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kocke. Stebla zelene sesekljamo.

2

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo meso in ga z vseh strani popečemo. Dodamo zelenjavo in pražimo nekaj minut. Vmešamo zelišča, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Solimo in popramo, dobro premešamo, znižamo temperaturo, nato posodo pokrijemo in počasi kuhamo 40 minut, da se meso skuha.

3

Kuhan fižol odcedimo, oplaknemo in vmešamo v juho. Enolončnico na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Pred postrežbo jo potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.