
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja enolončnica z belim fižolom
Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.
Piščančja enolončnica z belim fižolom
Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.

Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 čebula
- 3 korenčki
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
- 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
- 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper
- 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)
ko postrežemo
- nasekljan peteršilj za posip
- kruh s hrustljavo skorjo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 čebula
- 3 korenčki
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
- 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
- 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper
- 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)
ko postrežemo
- nasekljan peteršilj za posip
- kruh s hrustljavo skorjo
Postopek
Piščančje meso narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kocke. Stebla zelene sesekljamo.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo meso in ga z vseh strani popečemo. Dodamo zelenjavo in pražimo nekaj minut. Vmešamo zelišča, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Solimo in popramo, dobro premešamo, znižamo temperaturo, nato posodo pokrijemo in počasi kuhamo 40 minut, da se meso skuha.
Kuhan fižol odcedimo, oplaknemo in vmešamo v juho. Enolončnico na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Pred postrežbo jo potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.