
Piščančja enolončnica z belim fižolom
Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.
Piščančja enolončnica z belim fižolom
Lahko jo tudi zamrznemo za zalogo.

Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 čebula
- 3 korenčki
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
- 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
- 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper
- 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)
ko postrežemo
- nasekljan peteršilj za posip
- kruh s hrustljavo skorjo

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 čebula
- 3 korenčki
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
- 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
- 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol in poper
- 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)
ko postrežemo
- nasekljan peteršilj za posip
- kruh s hrustljavo skorjo
Postopek
Piščančje meso narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kocke. Stebla zelene sesekljamo.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo meso in ga z vseh strani popečemo. Dodamo zelenjavo in pražimo nekaj minut. Vmešamo zelišča, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Solimo in popramo, dobro premešamo, znižamo temperaturo, nato posodo pokrijemo in počasi kuhamo 40 minut, da se meso skuha.
Kuhan fižol odcedimo, oplaknemo in vmešamo v juho. Enolončnico na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Pred postrežbo jo potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.