
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlička mandljeve arome
- 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
- 25 g popraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlička mandljeve arome
- 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
- 25 g popraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo in mandljevo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 10 minut.
Biskvit vzamemo iz pečice in nanj hitro razporedimo kupčke marmelade ter posujemo z mandlji, nato pečemo še 15 do 20 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu.
Osnovni biskvit
Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.