© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolač z marmelado iz črnega ribeza

Kolač z marmelado iz črnega ribeza

Čas priprave 42 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI1238580@TrayBakes_558x620_acf_cropped-2

Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 1 žlička mandljeve arome
  • 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
  • 25 g popraženih mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 1 žlička mandljeve arome
  • 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
  • 25 g popraženih mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo in mandljevo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 10 minut.

2

Biskvit vzamemo iz pečice in nanj hitro razporedimo kupčke marmelade ter posujemo z mandlji, nato pečemo še 15  do 20 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu.

Osnovni biskvit

Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.