
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlička mandljeve arome
- 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
- 25 g popraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlička mandljeve arome
- 4 žlice marmelade iz črnega ribeza
- 25 g popraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo in mandljevo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 10 minut.
Biskvit vzamemo iz pečice in nanj hitro razporedimo kupčke marmelade ter posujemo z mandlji, nato pečemo še 15 do 20 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato poprašimo s sladkorjem v prahu.
Osnovni biskvit
Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.