© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju

Ideja za ljubitelje jagnjetine

Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju

Ideja za ljubitelje jagnjetine

Čas priprave 2 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
garlic and herb roast lamb

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
  • 4 stroki česna
  • nekaj vejic rožmarina
  • nekaj vejic timijana
  • 2 kg debelega krompirja
  • 2 čebuli
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 50 g masla
  • sol
  • sveže mleti poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
  • 4 stroki česna
  • nekaj vejic rožmarina
  • nekaj vejic timijana
  • 2 kg debelega krompirja
  • 2 čebuli
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 50 g masla
  • sol
  • sveže mleti poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Česen olupimo in narežemo na ne pretanke rezine. Z majhnim nožem naredimo več zarez v jagnječje meso. V zareze vstavimo rezine 2 strokov česna, rožmarinove lističe in vejice timijana. Stegno položimo v pekač, začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s folijo in damo v pečico.

2

Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V pekaču premešamo krompir s čebulo in preostalim česnom. Solimo in posujemo z rožmarinom in timijanom.

3

Skupaj segrejemo jušno osnovo in maslo in s to tekočino prelijemo krompir. Pokrijemo ga s folijo in damo v pečico, ko se jagenjček že pol ure peče, in pečemo pol ure, nato krompir in meso odkrijemo, meso damo na krompir in pečemo še 45 minut. Preden pečenega jagenjčka razrežemo, pustimo meso počivati 15 minut. Krompir naj medtem počaka v pečici in naj bo pokrit s folijo.

Nasvet

K tej jagnječji pečenki se prileže pečen glaziran korenček z medom ter soja in grah z meto in panceto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.