Kaj boste skuhali danes?
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Česen olupimo in narežemo na ne pretanke rezine. Z majhnim nožem naredimo več zarez v jagnječje meso. V zareze vstavimo rezine 2 strokov česna, rožmarinove lističe in vejice timijana. Stegno položimo v pekač, začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s folijo in damo v pečico.
Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V pekaču premešamo krompir s čebulo in preostalim česnom. Solimo in posujemo z rožmarinom in timijanom.
Skupaj segrejemo jušno osnovo in maslo in s to tekočino prelijemo krompir. Pokrijemo ga s folijo in damo v pečico, ko se jagenjček že pol ure peče, in pečemo pol ure, nato krompir in meso odkrijemo, meso damo na krompir in pečemo še 45 minut. Preden pečenega jagenjčka razrežemo, pustimo meso počivati 15 minut. Krompir naj medtem počaka v pečici in naj bo pokrit s folijo.
Nasvet
K tej jagnječji pečenki se prileže pečen glaziran korenček z medom ter soja in grah z meto in panceto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.