© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju

Ideja za ljubitelje jagnjetine

Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju

Ideja za ljubitelje jagnjetine

Čas priprave 2 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
garlic and herb roast lamb

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
  • 4 stroki česna
  • nekaj vejic rožmarina
  • nekaj vejic timijana
  • 2 kg debelega krompirja
  • 2 čebuli
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 50 g masla
  • sol
  • sveže mleti poper

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
  • 4 stroki česna
  • nekaj vejic rožmarina
  • nekaj vejic timijana
  • 2 kg debelega krompirja
  • 2 čebuli
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 50 g masla
  • sol
  • sveže mleti poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Česen olupimo in narežemo na ne pretanke rezine. Z majhnim nožem naredimo več zarez v jagnječje meso. V zareze vstavimo rezine 2 strokov česna, rožmarinove lističe in vejice timijana. Stegno položimo v pekač, začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s folijo in damo v pečico.

2

Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V pekaču premešamo krompir s čebulo in preostalim česnom. Solimo in posujemo z rožmarinom in timijanom.

3

Skupaj segrejemo jušno osnovo in maslo in s to tekočino prelijemo krompir. Pokrijemo ga s folijo in damo v pečico, ko se jagenjček že pol ure peče, in pečemo pol ure, nato krompir in meso odkrijemo, meso damo na krompir in pečemo še 45 minut. Preden pečenega jagenjčka razrežemo, pustimo meso počivati 15 minut. Krompir naj medtem počaka v pečici in naj bo pokrit s folijo.

Nasvet

K tej jagnječji pečenki se prileže pečen glaziran korenček z medom ter soja in grah z meto in panceto.

Priljubljeni recepti

Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom

Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

1 h
Enostavno

Mehiška solata s fižolom

Nasitna in pikantna

20 min
Enostavno

Ramstek s čebulno prilogo na čabati

Najboljši sendvič z žara

1 h 35 min
Enostavno

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.