Kaj boste skuhali danes?
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine
Pečeno jagnječje stegno na pekovskem krompirju
Ideja za ljubitelje jagnjetine
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 2 kg
- 4 stroki česna
- nekaj vejic rožmarina
- nekaj vejic timijana
- 2 kg debelega krompirja
- 2 čebuli
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Česen olupimo in narežemo na ne pretanke rezine. Z majhnim nožem naredimo več zarez v jagnječje meso. V zareze vstavimo rezine 2 strokov česna, rožmarinove lističe in vejice timijana. Stegno položimo v pekač, začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s folijo in damo v pečico.
Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V pekaču premešamo krompir s čebulo in preostalim česnom. Solimo in posujemo z rožmarinom in timijanom.
Skupaj segrejemo jušno osnovo in maslo in s to tekočino prelijemo krompir. Pokrijemo ga s folijo in damo v pečico, ko se jagenjček že pol ure peče, in pečemo pol ure, nato krompir in meso odkrijemo, meso damo na krompir in pečemo še 45 minut. Preden pečenega jagenjčka razrežemo, pustimo meso počivati 15 minut. Krompir naj medtem počaka v pečici in naj bo pokrit s folijo.
Nasvet
K tej jagnječji pečenki se prileže pečen glaziran korenček z medom ter soja in grah z meto in panceto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!