Kaj boste skuhali danes?
Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi
Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi
Sestavine
- jagnječje stegno, težko 2 kg
marinada
- 150 g jogurta
- za palec velik kos ingverja
- 3 veliki stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok ½ limete
- 1 žlička strtega suhega čilija
- 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
- pest nasekljanega koriandra
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1,5 žličke soli
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- jagnječje stegno, težko 2 kg
marinada
- 150 g jogurta
- za palec velik kos ingverja
- 3 veliki stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok ½ limete
- 1 žlička strtega suhega čilija
- 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
- pest nasekljanega koriandra
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1,5 žličke soli
Postopek
Ingver olupimo in drobno naribamo. Česen olupimo in stremo. Vse sestavine za marinado zmešamo. Z ostrim nožem nekajkrat zarežemo jagnječje stegno z obeh strani in ga natremo z marinado. Postavimo ga v veliko plastično vrečko ali keramično posodo (ali plastično posodo, ne sme pa biti kovinska), zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, še bolje čez noč. Eno uro, preden ga damo v pečico, ga vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Stegno damo na pekač, obložen s folijo, in ga pečemo 20 minut. Temperaturo zmanjšamo na 190 °C in stegno pečemo eno uro in 20 minut, da je meso še rožnato ob kosti. Če želimo bolj pečeno meso, ga v pečici pustimo še 10 minut. Približno na polovici peke meso ohlapno pokrijemo s folijo, če se zdi, da se bo marinada preveč zapekla in bo meso postalo preveč rjavo.
Preden meso narežemo, ga pustimo počivati 20 minut. Postrežemo ga z lečno solato s paradižnikom in kumarično solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bržolna pečenka s sladko čebulo in pečenim česnom
Okusna bržolna pečenka za obilno nedeljsko kosilo
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!