Kaj boste skuhali danes?
Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi
Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi
Sestavine
- jagnječje stegno, težko 2 kg
marinada
- 150 g jogurta
- za palec velik kos ingverja
- 3 veliki stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok ½ limete
- 1 žlička strtega suhega čilija
- 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
- pest nasekljanega koriandra
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1,5 žličke soli
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- jagnječje stegno, težko 2 kg
marinada
- 150 g jogurta
- za palec velik kos ingverja
- 3 veliki stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok ½ limete
- 1 žlička strtega suhega čilija
- 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
- pest nasekljanega koriandra
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1,5 žličke soli
Postopek
Ingver olupimo in drobno naribamo. Česen olupimo in stremo. Vse sestavine za marinado zmešamo. Z ostrim nožem nekajkrat zarežemo jagnječje stegno z obeh strani in ga natremo z marinado. Postavimo ga v veliko plastično vrečko ali keramično posodo (ali plastično posodo, ne sme pa biti kovinska), zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, še bolje čez noč. Eno uro, preden ga damo v pečico, ga vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Stegno damo na pekač, obložen s folijo, in ga pečemo 20 minut. Temperaturo zmanjšamo na 190 °C in stegno pečemo eno uro in 20 minut, da je meso še rožnato ob kosti. Če želimo bolj pečeno meso, ga v pečici pustimo še 10 minut. Približno na polovici peke meso ohlapno pokrijemo s folijo, če se zdi, da se bo marinada preveč zapekla in bo meso postalo preveč rjavo.
Preden meso narežemo, ga pustimo počivati 20 minut. Postrežemo ga z lečno solato s paradižnikom in kumarično solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer