
Kaj boste skuhali danes?
Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi
Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi

Sestavine
- jagnječje stegno, težko 2 kg
marinada
- 150 g jogurta
- za palec velik kos ingverja
- 3 veliki stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok ½ limete
- 1 žlička strtega suhega čilija
- 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
- pest nasekljanega koriandra
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1,5 žličke soli

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- jagnječje stegno, težko 2 kg
marinada
- 150 g jogurta
- za palec velik kos ingverja
- 3 veliki stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok ½ limete
- 1 žlička strtega suhega čilija
- 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
- pest nasekljanega koriandra
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1,5 žličke soli
Postopek
Ingver olupimo in drobno naribamo. Česen olupimo in stremo. Vse sestavine za marinado zmešamo. Z ostrim nožem nekajkrat zarežemo jagnječje stegno z obeh strani in ga natremo z marinado. Postavimo ga v veliko plastično vrečko ali keramično posodo (ali plastično posodo, ne sme pa biti kovinska), zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, še bolje čez noč. Eno uro, preden ga damo v pečico, ga vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Stegno damo na pekač, obložen s folijo, in ga pečemo 20 minut. Temperaturo zmanjšamo na 190 °C in stegno pečemo eno uro in 20 minut, da je meso še rožnato ob kosti. Če želimo bolj pečeno meso, ga v pečici pustimo še 10 minut. Približno na polovici peke meso ohlapno pokrijemo s folijo, če se zdi, da se bo marinada preveč zapekla in bo meso postalo preveč rjavo.
Preden meso narežemo, ga pustimo počivati 20 minut. Postrežemo ga z lečno solato s paradižnikom in kumarično solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina z brstičnim ohrovtom in arašidi
Limetin semifreddo z brusnično omako
Pita s pečeno poletno zelenjavo in kozjim sirom
Ta pita je odlična ideja za takrat, ko želite porabiti domačo zelenjavo