© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi

Pečeno jagnječje stegno v jogurtovi marinadi

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceno jagnjecje stegno v jogurtovi marinadi

Sestavine

  • jagnječje stegno, težko 2 kg

marinada

  • 150 g jogurta
  • za palec velik kos ingverja
  • 3 veliki stroki česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sok ½ limete
  • 1 žlička strtega suhega čilija
  • 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
  • pest nasekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • 1,5 žličke soli

Sestavine

  • jagnječje stegno, težko 2 kg

marinada

  • 150 g jogurta
  • za palec velik kos ingverja
  • 3 veliki stroki česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sok ½ limete
  • 1 žlička strtega suhega čilija
  • 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
  • pest nasekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • 1,5 žličke soli

Postopek

1

Ingver olupimo in drobno naribamo. Česen olupimo in stremo. Vse sestavine za marinado zmešamo. Z ostrim nožem nekajkrat zarežemo jagnječje stegno z obeh strani in ga natremo z marinado. Postavimo ga v veliko plastično vrečko ali keramično posodo (ali plastično posodo, ne sme pa biti kovinska), zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, še bolje čez noč. Eno uro, preden ga damo v pečico, ga vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Stegno damo na pekač, obložen s folijo, in ga pečemo 20 minut. Temperaturo zmanjšamo na 190 °C in stegno pečemo eno uro in 20 minut, da je meso še rožnato ob kosti. Če želimo bolj pečeno meso, ga v pečici pustimo še 10 minut. Približno na polovici peke meso ohlapno pokrijemo s folijo, če se zdi, da se bo marinada preveč zapekla in bo meso postalo preveč rjavo.

3

Preden meso narežemo, ga pustimo počivati 20 minut. Postrežemo ga z lečno solato s paradižnikom in kumarično solato.

Priljubljeni recepti

Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom

Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

1 h
Enostavno

Mehiška solata s fižolom

Nasitna in pikantna

20 min
Enostavno

Ramstek s čebulno prilogo na čabati

Najboljši sendvič z žara

1 h 35 min
Enostavno

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.