
Kaj boste skuhali danes?
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!

Sestavine
testo
- 300 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 150 g ohlajenega masla
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 0,75 dl pinjenca
- 1 jajce
- ščep soli
nadev
- 500 g robidnic
- 3 žlice svetlo rjavega sladkorja
- 300 g topljene smetane
- sladkor v prahu, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
testo
- 300 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 150 g ohlajenega masla
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 0,75 dl pinjenca
- 1 jajce
- ščep soli
nadev
- 500 g robidnic
- 3 žlice svetlo rjavega sladkorja
- 300 g topljene smetane
- sladkor v prahu, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. V skledo za mešanje stresemo moko, pecilni prašek in sol. Maslo narežemo na koščke in ga dodamo v skledo. Vse skupaj pregnetemo s prsti, da dobimo drobtinasto zmes. Vmešamo sladkor.
Jajce razžvrkljamo. V sredini mešanice za testo naredimo vdolbino, v katero vlijemo pinjenec in jajce. Mešanico rahlo pognetemo, da nastane mehko, lepljivo testo.
Testo položimo na površino, ki smo jo malce pomokali, ga nekajkrat pregnetemo in oblikujemo v krog s premerom 18 cm. Položimo ga na papir za peko, ki smo ga tanko namazali z maslom. Pečemo 30 do 35 minut, da testo dobi zlato skorjico in naraste, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pečeno testo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Pripravimo nadev. Robidnice rahlo pretlačimo s sladkorjem. Krhko testo prerežemo na polovici; spodnjo namažemo s topljeno smetano. Nanjo z žlico nadevamo pretlačene robidnice in na vse skupaj položimo vrhnjo polovico testa. Torto potresemo s sladkorjem v prahu, jo narežemo na kose in postrežemo.
Topljena smetana
Topljena smetana je smetana, ki nastane na zavretem nehomogeniziranem polnomastnem mleku. Lahko jo kupimo v izbranih mlekarnah ali pa jo nadomestimo z maskarponejem; še bolje je, če mu dodamo smetano za stepanje. Tretjino smetane zmešamo z dvema tretjinama maskarponeja in mešanico stepemo v rahlo kremo. Po želji ji dodamo vaniljevo ali limonovo aromo ali sladkor po okusu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rigatoni s klobaso in bučkami
Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova