Kaj boste skuhali danes?
Spomladanska piščančja pečenka
Spomladanska piščančja pečenka
Sestavine
- 1,6-kilogramski piščanec iz proste reje
- 50 g zmehčanega masla
- 500 g mladega manjšega krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g mladega manjšega korenja
- 150 g oluščenega boba
- 100 g graha
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanih zelišč (meta, pehtran, peteršilj, drobnjak ...) za posip
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 1,6-kilogramski piščanec iz proste reje
- 50 g zmehčanega masla
- 500 g mladega manjšega krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g mladega manjšega korenja
- 150 g oluščenega boba
- 100 g graha
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanih zelišč (meta, pehtran, peteršilj, drobnjak ...) za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Celega očiščenega piščanca položimo v dovolj velik pekač. Na prsnem delu ločimo kožo od mesa tako, da prste potisnemo pod kožo in jo previdno dvignemo. Pod kožo damo nekaj zmehčanega masla in ga razporedimo po mesu, ne da bi poškodovali kožo. S preostalim maslom premažemo zunanjost piščanca. Dobro začinimo s soljo in poprom in ga pečemo pol ure.
Krompir operemo, ga prelijemo z oljem in dobro začinimo s soljo ter poprom. Dodamo ga v pekač k piščancu, ko se ta že pol ure peče. Krompir prelijemo s sokom, ki je nastal pri peki piščanca, in pekač postavimo v pečico za naslednje pol ure.
Korenje operemo, ostrgamo ali olupimo in po polurni peki dodamo piščancu. Vse skupaj pečemo še 20 minut.
Nato preverimo, ali je piščanec pečen. Zabodemo ga v stegno, in če iz njega priteče bister sok, je pečen. V pekač damo še bob in grah ter pečemo še 5 minut. Vse skupaj vzamemo iz pečice in ohlapno prekrijemo z aluminijasto folijo. Pustimo počivati 10 minut, nato jed posujemo s svežimi zelišči in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara