Kaj boste skuhali danes?
Solata s fižolom in muškatno hobotnico
Solata s fižolom in muškatno hobotnico
Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Očiščene muškatne hobotnice kuhamo približno 15 minut v mešanici vina in rahlo osoljene vode (tekočine mora biti le toliko, da so hobotnice pokrite). Ko se hobotnice zmehčajo, jih odcedimo.
Medtem olupimo in nasekljamo šalotko ter stremo neolupljen strok česna. Čili očistimo semen in ga nasekljamo. Na žlici oljčnega olja prepražimo šalotko in česen, dodamo čili in muškatne hobotnice ter vse skupaj pražimo 3 minute. Česen odstranimo.
Češnjev paradižnik razpolovimo in začinimo z oljčnim oljem, narezanimi zelišči, ingverjem, soljo in poprom. V solatni skledi ga zmešamo s fižolom, dodamo limonov sok in premešamo. Solato razdelimo na krožnike, obložimo s hobotnico in okrasimo z lističi sveže bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ananasov kolač s sladkornim posipom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom