Kaj boste skuhali danes?
Solata s fižolom in muškatno hobotnico
Solata s fižolom in muškatno hobotnico
Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Očiščene muškatne hobotnice kuhamo približno 15 minut v mešanici vina in rahlo osoljene vode (tekočine mora biti le toliko, da so hobotnice pokrite). Ko se hobotnice zmehčajo, jih odcedimo.
Medtem olupimo in nasekljamo šalotko ter stremo neolupljen strok česna. Čili očistimo semen in ga nasekljamo. Na žlici oljčnega olja prepražimo šalotko in česen, dodamo čili in muškatne hobotnice ter vse skupaj pražimo 3 minute. Česen odstranimo.
Češnjev paradižnik razpolovimo in začinimo z oljčnim oljem, narezanimi zelišči, ingverjem, soljo in poprom. V solatni skledi ga zmešamo s fižolom, dodamo limonov sok in premešamo. Solato razdelimo na krožnike, obložimo s hobotnico in okrasimo z lističi sveže bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!