© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nadevane_paprike_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 180 g prosene kaše
  • 6 žlic rozin
  • velik šop peteršilja
  • 50 g pinjol
  • 200 g sira feta
  • dober ščep cimeta
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 8 celih pečenih paprik*
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 180 g prosene kaše
  • 6 žlic rozin
  • velik šop peteršilja
  • 50 g pinjol
  • 200 g sira feta
  • dober ščep cimeta
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 8 celih pečenih paprik*

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Proseno kašo skuhamo po navodilih na zavitku, jo dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Rozine namakamo v mlačni vodi 5 do 10 minut, da se zmehčajo.

2

V proseno kašo vmešamo grobo nasekljan peteršilj (nekaj ga pustimo za posip), odcejene rozine, pinjole, polovico nadrobljene fete, cimet in 4 žlice oljčnega olja. Zmešamo in solimo po okusu.

3

Pečene paprike nadevamo s prosenim nadevom (če ga kaj ostane, ga ponudimo zraven paprik), nato jih zložimo v pekač in posujemo s preostalo nadrobljeno feto. Pokapamo s preostalim oljem in pečemo približno 15 minut, da se jed pregreje in se feta zlato obarva. Jed posujemo s peteršiljem in postrežemo.

 

Pečene paprike

Paprike po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.

Priljubljeni recepti

Piščančje meso v beli omaki

Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.

Enostavno

Kruhov narastek z rabarbaro in skuto

Porabite kruh in rabarbaro

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.