© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nadevane_paprike_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 180 g prosene kaše
  • 6 žlic rozin
  • velik šop peteršilja
  • 50 g pinjol
  • 200 g sira feta
  • dober ščep cimeta
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 8 celih pečenih paprik*
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 180 g prosene kaše
  • 6 žlic rozin
  • velik šop peteršilja
  • 50 g pinjol
  • 200 g sira feta
  • dober ščep cimeta
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 8 celih pečenih paprik*

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Proseno kašo skuhamo po navodilih na zavitku, jo dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Rozine namakamo v mlačni vodi 5 do 10 minut, da se zmehčajo.

2

V proseno kašo vmešamo grobo nasekljan peteršilj (nekaj ga pustimo za posip), odcejene rozine, pinjole, polovico nadrobljene fete, cimet in 4 žlice oljčnega olja. Zmešamo in solimo po okusu.

3

Pečene paprike nadevamo s prosenim nadevom (če ga kaj ostane, ga ponudimo zraven paprik), nato jih zložimo v pekač in posujemo s preostalo nadrobljeno feto. Pokapamo s preostalim oljem in pečemo približno 15 minut, da se jed pregreje in se feta zlato obarva. Jed posujemo s peteršiljem in postrežemo.

 

Pečene paprike

Paprike po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.