Kaj boste skuhali danes?
Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami
Paprike, nadevane s proseno kašo, feto in pinjolami
Sestavine
- 180 g prosene kaše
- 6 žlic rozin
- velik šop peteršilja
- 50 g pinjol
- 200 g sira feta
- dober ščep cimeta
- 6 žlic oljčnega olja
- sol
- poper
- 8 celih pečenih paprik*
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 180 g prosene kaše
- 6 žlic rozin
- velik šop peteršilja
- 50 g pinjol
- 200 g sira feta
- dober ščep cimeta
- 6 žlic oljčnega olja
- sol
- poper
- 8 celih pečenih paprik*
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Proseno kašo skuhamo po navodilih na zavitku, jo dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Rozine namakamo v mlačni vodi 5 do 10 minut, da se zmehčajo.
V proseno kašo vmešamo grobo nasekljan peteršilj (nekaj ga pustimo za posip), odcejene rozine, pinjole, polovico nadrobljene fete, cimet in 4 žlice oljčnega olja. Zmešamo in solimo po okusu.
Pečene paprike nadevamo s prosenim nadevom (če ga kaj ostane, ga ponudimo zraven paprik), nato jih zložimo v pekač in posujemo s preostalo nadrobljeno feto. Pokapamo s preostalim oljem in pečemo približno 15 minut, da se jed pregreje in se feta zlato obarva. Jed posujemo s peteršiljem in postrežemo.
Pečene paprike
Paprike po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere