
Prosena kaša z mešano zelenjavo
Prosena kaša z mešano zelenjavo

Sestavine
- 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 bučka
- 200 g brokolija
- 200 g prosene kaše
- 50 g masla
- sol
- poper
- 5 dl goveje juhe
- 3 žlice sladke smetane
- zelišča za posip

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 bučka
- 200 g brokolija
- 200 g prosene kaše
- 50 g masla
- sol
- poper
- 5 dl goveje juhe
- 3 žlice sladke smetane
- zelišča za posip
Postopek
Zelišča operemo, osušimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in narežemo na rezinice. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke. Kolerabo in korenček olupimo in narežemo na primerne kose. Bučko očistimo, razpolovimo in ne pretanko narežemo.
Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Brokoli, bučne kocke, kolerabo in korenček blanširamo v posoljeni vodi, da je še čvrst, stresemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Narezane bučke posolimo in ne premehko zdušimo na 20 g masla.
Proseno kašo ter nasekljano šalotko in česen hitro prepražimo na 30 g vročega masla. Dodamo zelenjavo in dolijemo govejo juho. Vse skupaj do mehkega zdušimo. Začinimo s soljo in poprom. Na koncu vmešamo zelišča in sladko smetano. Preden jed ponudimo, jo potresemo s svežimi zelišči.