Kaj boste skuhali danes?
Prosena kaša z mešano zelenjavo
Prosena kaša z mešano zelenjavo
Sestavine
- 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 bučka
- 200 g brokolija
- 200 g prosene kaše
- 50 g masla
- sol
- poper
- 5 dl goveje juhe
- 3 žlice sladke smetane
- zelišča za posip
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 bučka
- 200 g brokolija
- 200 g prosene kaše
- 50 g masla
- sol
- poper
- 5 dl goveje juhe
- 3 žlice sladke smetane
- zelišča za posip
Postopek
Zelišča operemo, osušimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in narežemo na rezinice. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke. Kolerabo in korenček olupimo in narežemo na primerne kose. Bučko očistimo, razpolovimo in ne pretanko narežemo.
Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Brokoli, bučne kocke, kolerabo in korenček blanširamo v posoljeni vodi, da je še čvrst, stresemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Narezane bučke posolimo in ne premehko zdušimo na 20 g masla.
Proseno kašo ter nasekljano šalotko in česen hitro prepražimo na 30 g vročega masla. Dodamo zelenjavo in dolijemo govejo juho. Vse skupaj do mehkega zdušimo. Začinimo s soljo in poprom. Na koncu vmešamo zelišča in sladko smetano. Preden jed ponudimo, jo potresemo s svežimi zelišči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Gorčični pire
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.