© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Prosena kaša z mešano zelenjavo

Prosena kaša z mešano zelenjavo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prosena-kasa-z-mesano-zelenjavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 bučka
  • 200 g brokolija
  • 200 g prosene kaše
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 5 dl goveje juhe
  • 3 žlice sladke smetane
  • zelišča za posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 žlice poljubnih svežih zelišč (npr. pehtran, koper, peteršilj in timijan)
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 200 g čvrsto kuhanega bučnega mesa
  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 bučka
  • 200 g brokolija
  • 200 g prosene kaše
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 5 dl goveje juhe
  • 3 žlice sladke smetane
  • zelišča za posip

Postopek

1

Zelišča operemo, osušimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in narežemo na rezinice. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke. Kolerabo in korenček olupimo in narežemo na primerne kose. Bučko očistimo, razpolovimo in ne pretanko narežemo.

2

Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Brokoli, bučne kocke, kolerabo in korenček blanširamo v posoljeni vodi, da je še čvrst, stresemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Narezane bučke posolimo in ne premehko zdušimo na 20 g masla.

3

Proseno kašo ter nasekljano šalotko in česen hitro prepražimo na 30 g vročega masla. Dodamo zelenjavo in dolijemo govejo juho. Vse skupaj do mehkega zdušimo. Začinimo s soljo in poprom. Na koncu vmešamo zelišča in sladko smetano. Preden jed ponudimo, jo potresemo s svežimi zelišči.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.