
Kaj boste skuhali danes?
Prosena kaša s suhimi slivami
Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.
Prosena kaša s suhimi slivami
Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.

Sestavine
- 1 lonček (2 dl) prosene kaše
- 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
- 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
- 2 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- ščep soli
- 12 mehkih suhih sliv

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 lonček (2 dl) prosene kaše
- 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
- 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
- 2 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- ščep soli
- 12 mehkih suhih sliv
Postopek
Proseno kašo stresemo v cedilo, jo operemo in odcedimo. Slive narežemo na manjše koščke.
V kozici pristavimo mleko in mu dodamo vaniljev strok in sladkor. Ko mleko zavre, vanj vsujemo kašo, solimo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo, da se kaša ne prime dna kozice.
Ko je kaša že skoraj kuhana, prilijemo smetano in dodamo narezane slive. Dobro pomešamo in kuhamo še približno 5 minut. Če se nam zdi kaša pregosta, dodamo še malo mleka.
Priljubljeni recepti
Krompirjevi cmoki s hašejem
Krompirjeve cmoke polnimo tudi z mesom, in ne samo s slivami.