Kaj boste skuhali danes?
Prosena kaša s suhimi slivami
Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.
Prosena kaša s suhimi slivami
Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.
Sestavine
- 1 lonček (2 dl) prosene kaše
- 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
- 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
- 2 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- ščep soli
- 12 mehkih suhih sliv
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 1 lonček (2 dl) prosene kaše
- 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
- 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
- 2 dl sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- ščep soli
- 12 mehkih suhih sliv
Postopek
Proseno kašo stresemo v cedilo, jo operemo in odcedimo. Slive narežemo na manjše koščke.
V kozici pristavimo mleko in mu dodamo vaniljev strok in sladkor. Ko mleko zavre, vanj vsujemo kašo, solimo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo, da se kaša ne prime dna kozice.
Ko je kaša že skoraj kuhana, prilijemo smetano in dodamo narezane slive. Dobro pomešamo in kuhamo še približno 5 minut. Če se nam zdi kaša pregosta, dodamo še malo mleka.
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov