Kaj boste skuhali danes?
Svinjski file z gorčico na proseni kaši z zelenjavo
Svinjski file z gorčico na proseni kaši z zelenjavo
Sestavine
- 500 g svinjskega fileja
- sol
- 1 neškropljena limona
zelenjava s proseno kašo
- poper
- 250 g prosene kaše
- 6 dl zelenjavne juhe
- ½ solatne kumare
- 1 korenček
- 4 paradižniki
- 1 debela čebula
- 40 g oliv (drobno nasekljane)
- 1 paprika
- 15 g repičnega olja
- zeliščna sol
- timijan
- 100 g naribanega parmezana
- šopek peteršilja
gorčična obloga
- 50 g gorčice
- origano, majaron, timijan, cimet
- kanček limonovega soka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g svinjskega fileja
- sol
- 1 neškropljena limona
zelenjava s proseno kašo
- poper
- 250 g prosene kaše
- 6 dl zelenjavne juhe
- ½ solatne kumare
- 1 korenček
- 4 paradižniki
- 1 debela čebula
- 40 g oliv (drobno nasekljane)
- 1 paprika
- 15 g repičnega olja
- zeliščna sol
- timijan
- 100 g naribanega parmezana
- šopek peteršilja
gorčična obloga
- 50 g gorčice
- origano, majaron, timijan, cimet
- kanček limonovega soka
Postopek
S fileja odstranimo morebitno maščobo in kožice ter meso začinimo. V teflonski ponvi ga lepo popečemo; vmes nekajkrat obrnemo.
Gorčico zmešamo z začimbami in limonovim sokom; gorčično oblogo enakomerno porazdelimo po mesu. File z gorčično oblogo damo v model za narastek, ga obložimo z limonovimi rezinami in pečemo v pečici pri 150 do 180 °C približno 45 minut (notranja temperatura mesa naj bo približno 70 °C).
Oprano proseno kašo stresemo v vrelo zelenjavno juho, še enkrat zavremo in pustimo na blagem ognju nabrekati približno 40 minut.
Medtem narežemo zelenjavo na drobne koščke, jo podušimo na repičnem olju ter začinimo z zeliščno soljo, poprom in timijanom. Zelenjavo pomešamo s proseno kašo in parmezanom, po okusu začinimo in potresemo z nasekljanim peteršiljem.
Pečen svinjski file narežemo na rezine, zložimo na pladenj z zelenjavo in proseno kašo, okrasimo in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji burgerji s pikantno paradižnikovo prilogico
Burgerje lahko dopolnimo z vrsto pestrih prilog