© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski file z gorčico na proseni kaši z zelenjavo

Svinjski file z gorčico na proseni kaši z zelenjavo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 500 g svinjskega fileja
  • sol
  • 1 neškropljena limona

zelenjava s proseno kašo

  • poper
  • 250 g prosene kaše
  • 6 dl zelenjavne juhe
  • ½ solatne kumare
  • 1 korenček
  • 4 paradižniki
  • 1 debela čebula
  • 40 g oliv (drobno nasekljane)
  • 1 paprika
  • 15 g repičnega olja
  • zeliščna sol
  • timijan
  • 100 g naribanega parmezana
  • šopek peteršilja

gorčična obloga

  • 50 g gorčice
  • origano, majaron, timijan, cimet
  • kanček limonovega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g svinjskega fileja
  • sol
  • 1 neškropljena limona

zelenjava s proseno kašo

  • poper
  • 250 g prosene kaše
  • 6 dl zelenjavne juhe
  • ½ solatne kumare
  • 1 korenček
  • 4 paradižniki
  • 1 debela čebula
  • 40 g oliv (drobno nasekljane)
  • 1 paprika
  • 15 g repičnega olja
  • zeliščna sol
  • timijan
  • 100 g naribanega parmezana
  • šopek peteršilja

gorčična obloga

  • 50 g gorčice
  • origano, majaron, timijan, cimet
  • kanček limonovega soka

Postopek

1

S fileja odstranimo morebitno maščobo in kožice ter meso začinimo. V teflonski ponvi ga lepo popečemo; vmes nekajkrat obrnemo.

2

Gorčico zmešamo z začimbami in limonovim sokom; gorčično oblogo enakomerno porazdelimo po mesu. File z gorčično oblogo damo v model za narastek, ga obložimo z limonovimi rezinami in pečemo v pečici pri 150 do 180 °C približno 45 minut (notranja temperatura mesa naj bo približno 70 °C).

3

Oprano proseno kašo stresemo v vrelo zelenjavno juho, še enkrat zavremo in pustimo na blagem ognju nabrekati približno 40 minut.

4

Medtem narežemo zelenjavo na drobne koščke, jo podušimo na repičnem olju ter začinimo z zeliščno soljo, poprom in timijanom. Zelenjavo pomešamo s proseno kašo in parmezanom, po okusu začinimo in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

5

Pečen svinjski file narežemo na rezine, zložimo na pladenj z zelenjavo in proseno kašo, okrasimo in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.