© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polnjene paprike po mediteransko

Polnjene paprike po mediteransko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polnjene paprike po mediteransko

Sestavine

  • po 1 velika rdeča in rumena paprika
  • 85 g kuskusa
  • 25 g popraženih pinjol
  • pest črnih oliv
  • 50 g zdrobljenega sira feta
  • 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici natrgane bazilike

Sestavine

  • po 1 velika rdeča in rumena paprika
  • 85 g kuskusa
  • 25 g popraženih pinjol
  • pest črnih oliv
  • 50 g zdrobljenega sira feta
  • 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici natrgane bazilike

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Olive grobo nasekljamo. Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine. Papriki operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Peclje pustimo. Damo jih na krožnik in v mikrovalovni pečici na srednji stopnji kuhamo približno 5 minut (ali v pečici 10 minut), da se nekoliko zmehčajo. Položimo jih na pekač z rezno stranjo navzgor.

2

Medtem v primerno veliki skledi kuskus prelijemo z 1,25 dl vrele vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati približno 10 minut, da kuskus nabrekne. Ko je pripravljen, ga z vilicami razrahljamo in zmešamo s pinjolami, olivami, sirom, paradižniki in baziliko. S tako pripravljeno mešanico napolnimo polovice paprik in jih pečemo približno 10 minut.

Nasvet

Nadev iz kuskusa lahko postrežemo tudi kot solato, dodamo mu samo še pest solatnih listov.

Priljubljeni recepti

Začinjeni friandi

Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

40 min
Enostavno

Šunka v testu

Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.