© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnjene paprike po mediteransko

Polnjene paprike po mediteransko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polnjene paprike po mediteransko

Sestavine

  • po 1 velika rdeča in rumena paprika
  • 85 g kuskusa
  • 25 g popraženih pinjol
  • pest črnih oliv
  • 50 g zdrobljenega sira feta
  • 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici natrgane bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • po 1 velika rdeča in rumena paprika
  • 85 g kuskusa
  • 25 g popraženih pinjol
  • pest črnih oliv
  • 50 g zdrobljenega sira feta
  • 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici natrgane bazilike

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Olive grobo nasekljamo. Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine. Papriki operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Peclje pustimo. Damo jih na krožnik in v mikrovalovni pečici na srednji stopnji kuhamo približno 5 minut (ali v pečici 10 minut), da se nekoliko zmehčajo. Položimo jih na pekač z rezno stranjo navzgor.

2

Medtem v primerno veliki skledi kuskus prelijemo z 1,25 dl vrele vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati približno 10 minut, da kuskus nabrekne. Ko je pripravljen, ga z vilicami razrahljamo in zmešamo s pinjolami, olivami, sirom, paradižniki in baziliko. S tako pripravljeno mešanico napolnimo polovice paprik in jih pečemo približno 10 minut.

Nasvet

Nadev iz kuskusa lahko postrežemo tudi kot solato, dodamo mu samo še pest solatnih listov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.