
Palačinkasta torta z limonovim prelivom
Palačink ni nikoli preveč!
Palačinkasta torta z limonovim prelivom
Palačink ni nikoli preveč!

Sestavine
palačinke
- 100 g moke
- 2 veliki jajci
- 3 dl mleka
- 1 žlica stopljenega masla
- ščep soli
- maslo za peko
nadev
- lupina 1 limone
- 250 g maskarponeja
- 2,5 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
preliv
- 115 g sladkorja v prahu
- sok 2 limon

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
palačinke
- 100 g moke
- 2 veliki jajci
- 3 dl mleka
- 1 žlica stopljenega masla
- ščep soli
- maslo za peko
nadev
- lupina 1 limone
- 250 g maskarponeja
- 2,5 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
preliv
- 115 g sladkorja v prahu
- sok 2 limon
Postopek
V skledo ali večji vrč damo moko, jajci, mleko, žlico stopljenega masla in sol ter z metlico zmešamo v gladko testo.
Če imamo čas, mešanico za palačinke postavimo na stran za 30 minut, sicer pa jih spečemo takoj.
Ponev s premerom 15 do 16 cm segrejemo pri zmerni temperaturi in jo s papirnato brisačo premažemo z malo stopljenega masla. Ko je vroča, spečemo palačinke; pečemo jih minuto na vsaki strani, da postanejo zlato rjave, in pečene sproti shranjujemo v nekoliko ogreto pečico, da ostanejo tople. Dobiti moramo 12 palačink.
Pripravimo nadev. Vse sestavine zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo napol stepeno zmes, ki jo še vedno lahko mažemo. Bolj ko jo bomo stepli, teže jo bomo namazali na palačinke. Gostoto lahko sproti prilagajamo, tako da nadev še nekoliko zmešamo ali pa dodamo malo sladke smetane, če ga želimo razredčiti.
Na vsako palačinko položimo 2 do 3 žlice nadeva, ki ga enakomerno namažemo do roba. Izmenično sestavljamo palačinke in plast nadeva; vrh premažemo z nadevom. Torto postavimo v hladilnik za eno uro, lahko pa jo pustimo tam tudi čez noč.
Medtem naredimo preliv. Sladkor, limonov sok in 1 dl vode zavremo, da se sladkor stopi in nastane sirup. Pustimo, da se ohladi.
Če želimo, obod ohlajene torte obrežemo z ostrim nožem, da se plasti lepo vidijo. Prelijemo z limonovim sirupom, narežemo na kose in postrežemo.