
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 200 g kvinoje
- 5 dl mleka
- 300 g češenj
- 100 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 4 jajca
- 250 g skute
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 neškropljena limona
- maslo za modelčke

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 200 g kvinoje
- 5 dl mleka
- 300 g češenj
- 100 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 4 jajca
- 250 g skute
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 neškropljena limona
- maslo za modelčke
Postopek
V primero velikem loncu zavremo mleko, dodamo kvinojo, ki smo jo predhodno dobro splaknili pod tekoči vodo. Zmanjšamo ogenj in kvinojo kuhamo od 15 do 20 minut oziroma dokler ne nabrekne. Odstavimo z ognja in ohladimo.
Medtem pripravimo češnje, ki jih operemo in razkoščičimo. Limono operemo in naribamo lupinico. Maslo penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in rumenjaki. Beljake stepemo v trd sneg.
V skledo damo skuto skupaj z vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico, rumenjakovo zmesjo, kvinojo in češnjami. Dobro premešamo, da dobimo homogeno mešanico. Previdno vmešamo še beljakov sneg. Štiri modelčke za peko namažemo z maslom, jih napolnimo z maso in pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 ˚C 50 minut. Postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Jabolčni hren
Poprasti lignji na žaru
Dobri lignji, sol in poper, 2 minuti na žaru – je kaj lažjega?