© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Češnjev narastek s kvinojo

Češnjev narastek s kvinojo

Čas priprave 1 h 50 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cesnjev narastek s kvinojo

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 5 dl mleka
  • 300 g češenj
  • 100 g masla
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 250 g skute
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 neškropljena limona
  • maslo za modelčke

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 5 dl mleka
  • 300 g češenj
  • 100 g masla
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 250 g skute
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 neškropljena limona
  • maslo za modelčke

Postopek

1

V primero velikem loncu zavremo mleko, dodamo kvinojo, ki smo jo predhodno dobro splaknili pod tekoči vodo. Zmanjšamo ogenj in kvinojo kuhamo od 15 do 20 minut oziroma dokler ne nabrekne. Odstavimo z ognja in ohladimo.

2

Medtem pripravimo češnje, ki jih operemo in razkoščičimo. Limono operemo in naribamo lupinico. Maslo penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in rumenjaki. Beljake stepemo v trd sneg.

3

V skledo damo skuto skupaj z vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico, rumenjakovo zmesjo, kvinojo in češnjami. Dobro premešamo, da dobimo homogeno mešanico. Previdno vmešamo še beljakov sneg. Štiri modelčke za peko namažemo z maslom, jih napolnimo z maso in pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 ˚C 50 minut. Postrežemo.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Poprasti lignji na žaru

Dobri lignji, sol in poper, 2 minuti na žaru – je kaj lažjega?

25 min
Enostavno

Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha

Kumina ni le za kumarično solato!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.