
Pokrovače z jurčki in kostanjem
Kostanj, školjke in jurčki - kombinacija, ki vas bo presenetila in navdušila!
Pokrovače z jurčki in kostanjem
Kostanj, školjke in jurčki - kombinacija, ki vas bo presenetila in navdušila!

Sestavine
- 12 velikih pokrovač
- 85 g masla
- 1 majhna čebula
- 3 stroki česna
- 8 srednje velikih jurčkov (pribl. 400 g)
- 1,5 dl suhega belega vina
- 12 celih kuhanih kostanjev
- 8 velikih vejic timijana
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 12 velikih pokrovač
- 85 g masla
- 1 majhna čebula
- 3 stroki česna
- 8 srednje velikih jurčkov (pribl. 400 g)
- 1,5 dl suhega belega vina
- 12 celih kuhanih kostanjev
- 8 velikih vejic timijana
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pokrovače očistimo in jim odstranimo korale. Jurčke očistimo ter ločimo bete in klobuke. Bete narežemo na kose, klobuke pa razpolovimo. Kostanj olupimo. Dve timijanovi vejici pustimo celi, šestim pazljivo osmukamo lističe. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
V srednje veliki kozici segrejemo polovico masla in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen 5 minut. Čebuli primešamo jurčkove bete, povečamo temperaturo in pražimo 2 minuti, da se obarvajo. Prilijemo vino in počakamo, da povre za polovico. Dodamo cele kostanje, 2 celi vejici timijana in 4 dl vode. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 40 minut.
V veliki ponvi segrejemo olje. Jurčkove klobuke s spodnjo stranjo navzdol razporedimo ob robu ponve, na sredino pa zložimo pokrovače. Na visoki temperaturi pečemo 1 minuto na vsaki strani, da se zlato rjavo obarvajo. Obrnemo in pečemo še 2 minuti. Posujemo s timijanovimi lističi, po želji solimo in popramo ter odstavimo.
Iz kozice odstranimo timijanovi vejici, dodamo pa drugo polovico masla. Jurčkove bete naložimo v 4 globoke krožnike, na vrh pa položimo klobuke in pokrovače.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.