
Kaj boste skuhali danes?
Pokrovače z jurčki in kostanjem
Kostanj, školjke in jurčki - kombinacija, ki vas bo presenetila in navdušila!
Pokrovače z jurčki in kostanjem
Kostanj, školjke in jurčki - kombinacija, ki vas bo presenetila in navdušila!

Sestavine
- 12 velikih pokrovač
- 85 g masla
- 1 majhna čebula
- 3 stroki česna
- 8 srednje velikih jurčkov (pribl. 400 g)
- 1,5 dl suhega belega vina
- 12 celih kuhanih kostanjev
- 8 velikih vejic timijana
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 12 velikih pokrovač
- 85 g masla
- 1 majhna čebula
- 3 stroki česna
- 8 srednje velikih jurčkov (pribl. 400 g)
- 1,5 dl suhega belega vina
- 12 celih kuhanih kostanjev
- 8 velikih vejic timijana
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pokrovače očistimo in jim odstranimo korale. Jurčke očistimo ter ločimo bete in klobuke. Bete narežemo na kose, klobuke pa razpolovimo. Kostanj olupimo. Dve timijanovi vejici pustimo celi, šestim pazljivo osmukamo lističe. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
V srednje veliki kozici segrejemo polovico masla in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen 5 minut. Čebuli primešamo jurčkove bete, povečamo temperaturo in pražimo 2 minuti, da se obarvajo. Prilijemo vino in počakamo, da povre za polovico. Dodamo cele kostanje, 2 celi vejici timijana in 4 dl vode. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 40 minut.
V veliki ponvi segrejemo olje. Jurčkove klobuke s spodnjo stranjo navzdol razporedimo ob robu ponve, na sredino pa zložimo pokrovače. Na visoki temperaturi pečemo 1 minuto na vsaki strani, da se zlato rjavo obarvajo. Obrnemo in pečemo še 2 minuti. Posujemo s timijanovimi lističi, po želji solimo in popramo ter odstavimo.
Iz kozice odstranimo timijanovi vejici, dodamo pa drugo polovico masla. Jurčkove bete naložimo v 4 globoke krožnike, na vrh pa položimo klobuke in pokrovače.