
Fižolova solata s sojo in feto
Fižolova solata s sojo in feto

Sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanih sojinih zrn
- 400 g kuhanega belega fižola
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limone
- ščepec sladkorja
- 1 žlička maka
- 85 g sira feta
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanih sojinih zrn
- 400 g kuhanega belega fižola
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limone
- ščepec sladkorja
- 1 žlička maka
- 85 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, sir pa nadrobimo. Stročji fižol očistimo in prečno razpolovimo. Stresemo ga v posodo z vrelo slano vodo in kuhamo 3 minute, da se zmehča. Nato ga odcedimo, damo pod tekočo hladno vodo in spet odcedimo. Stresemo ga v skledo in zmešamo z belim fižolom, sojo in čebulo.
Dodamo limonov sok, sladkor, mak in sol ter poper in zmešamo. Posujemo s sirom in razdelimo na krožnike ali v plastične posodice, če bomo malico odnesli v službo.