
Fižolova solata s sojo in feto
Fižolova solata s sojo in feto

Sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanih sojinih zrn
- 400 g kuhanega belega fižola
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limone
- ščepec sladkorja
- 1 žlička maka
- 85 g sira feta
- sol
- poper

Suho sadje doma: triki, ki jih trgovine ne povedo
Že dolgo prej, preden so odkrili druge metode konzerviranja, so naši predniki v času obilja znali narediti hrano obstojno s sušenjem ali presuševanjem.

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.
Sestavine
- 200 g stročjega fižola
- 200 g kuhanih sojinih zrn
- 400 g kuhanega belega fižola
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limone
- ščepec sladkorja
- 1 žlička maka
- 85 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, sir pa nadrobimo. Stročji fižol očistimo in prečno razpolovimo. Stresemo ga v posodo z vrelo slano vodo in kuhamo 3 minute, da se zmehča. Nato ga odcedimo, damo pod tekočo hladno vodo in spet odcedimo. Stresemo ga v skledo in zmešamo z belim fižolom, sojo in čebulo.
Dodamo limonov sok, sladkor, mak in sol ter poper in zmešamo. Posujemo s sirom in razdelimo na krožnike ali v plastične posodice, če bomo malico odnesli v službo.