© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Palačinke s skuto in pehtranom

Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Palačinke s skuto in pehtranom

Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
palačinke s skuto in pehtranom A

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 5 dl mleka
  • ½ žlice sladkorja
  • ½ žličke soli

nadev

  • 2 jajci
  • 250 g pretlačene skute
  • 2 dl sladke smetane
  • šopek pehtrana
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica drobtin
  • ščepec soli

preliv

  • 1 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • olje ali maslo za peko palačink in za mazanje pekača

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 5 dl mleka
  • ½ žlice sladkorja
  • ½ žličke soli

nadev

  • 2 jajci
  • 250 g pretlačene skute
  • 2 dl sladke smetane
  • šopek pehtrana
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica drobtin
  • ščepec soli

preliv

  • 1 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • olje ali maslo za peko palačink in za mazanje pekača

Postopek

1

V skledo damo polovico mleka, sladkor, sol, jajci in moko. Sestavine gladko zmešamo in nato dodamo preostalo mleko. Še enkrat zmešamo, nato testo za palačinke pustimo pol ure počivati.

2

Ponev za palačinke segrejemo, namažemo z maslom ali pokapljamo z oljem in spečemo tanke palačinke.

palačinke s skuto in pehtranom 1
3

Pretlačeni skuti dodamo preostale sestavine za nadev in previdno zmešamo. Primeren pekač namastimo.

palačinke s skuto in pehtranom 2
4

Palačinke namažemo z nadevom in zložimo v pekač. Lahko jih zložimo v več plasteh. Kislo smetano zmešamo z jajcem in prelijemo zložene palačinke. Pečemo jih na 180 °C približno pol ure. Postrežemo jih lahko kot sladico ali kot glavno jed.

palačinke s skuto in pehtranom 3

Priljubljeni recepti

Črna redkev s fižolom

Črna redkev odlično vpliva na naše zdravje.

9 min
Enostavno

Rižota z lignji

Rižota z morskim pridihom je vedno odlična ideja

50 min
Enostavno

Rižota s kostanjem in gorgonzolo

Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov

35 min
Enostavno

Pivski kis

Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.

2 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.