© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Palačinke s skuto in pehtranom

Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Palačinke s skuto in pehtranom

Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
palačinke s skuto in pehtranom A

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 5 dl mleka
  • ½ žlice sladkorja
  • ½ žličke soli

nadev

  • 2 jajci
  • 250 g pretlačene skute
  • 2 dl sladke smetane
  • šopek pehtrana
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica drobtin
  • ščepec soli

preliv

  • 1 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • olje ali maslo za peko palačink in za mazanje pekača
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 5 dl mleka
  • ½ žlice sladkorja
  • ½ žličke soli

nadev

  • 2 jajci
  • 250 g pretlačene skute
  • 2 dl sladke smetane
  • šopek pehtrana
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica drobtin
  • ščepec soli

preliv

  • 1 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • olje ali maslo za peko palačink in za mazanje pekača

Postopek

1

V skledo damo polovico mleka, sladkor, sol, jajci in moko. Sestavine gladko zmešamo in nato dodamo preostalo mleko. Še enkrat zmešamo, nato testo za palačinke pustimo pol ure počivati.

2

Ponev za palačinke segrejemo, namažemo z maslom ali pokapljamo z oljem in spečemo tanke palačinke.

palačinke s skuto in pehtranom 1
3

Pretlačeni skuti dodamo preostale sestavine za nadev in previdno zmešamo. Primeren pekač namastimo.

palačinke s skuto in pehtranom 2
4

Palačinke namažemo z nadevom in zložimo v pekač. Lahko jih zložimo v več plasteh. Kislo smetano zmešamo z jajcem in prelijemo zložene palačinke. Pečemo jih na 180 °C približno pol ure. Postrežemo jih lahko kot sladico ali kot glavno jed.

palačinke s skuto in pehtranom 3

Priljubljeni recepti

Sladke kremice z lovorovimi listi

Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!

Enostavno

Sirov namaz z zelenjavo

Stebelna zelena, mlada čebulica in korenček se v družbi čedarja in majoneze spremenijo v odličen namaz.

10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.