
Osličev file s smetanovo omako in pinjolami
Osličev file s smetanovo omako in pinjolami

Sestavine
- 4 fileji osliča po 180 g
- 4 žlice moke
- 1 strok česna
- 40 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički dijonske gorčice
- ½ žlice gorčičnih semen
- 2 dl smetane za kuhanje
- 50 g pinjol
- šopek pehtrana
- sol
- poper

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 4 fileji osliča po 180 g
- 4 žlice moke
- 1 strok česna
- 40 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički dijonske gorčice
- ½ žlice gorčičnih semen
- 2 dl smetane za kuhanje
- 50 g pinjol
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Ribje fileje splaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Solimo jih in povaljamo v moki. Česen olupimo in drobno sesekljamo.
V veliki ponvi spenimo maslo z oljem, dodamo sesekljan česen in nato na maslo položimo ribje fileje. Na vsaki strani jih pečemo 2 minuti, nato pa zgornjo stran premažemo z gorčico. Fileje obrnemo in še minuto pečemo s premazano stranjo spodaj.
Fileje potresemo z gorčičnimi semeni, dolijemo polovico smetane in počakamo, da zavre. Dušimo jih minuto ali dve in nato preložimo na segrete krožnike.
V ponev dodamo preostalo smetano in kuhamo še 2 do 3 minute, da se omaka poveže in zgosti. Narežemo pehtran in ga vmešamo v omako. Medtem v ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Ribje fileje prelijemo s smetanovo omako, posujemo s pinjolami in postrežemo.