
Kaj boste skuhali danes?
Osličev file s smetanovo omako in pinjolami
Osličev file s smetanovo omako in pinjolami

Sestavine
- 4 fileji osliča po 180 g
- 4 žlice moke
- 1 strok česna
- 40 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički dijonske gorčice
- ½ žlice gorčičnih semen
- 2 dl smetane za kuhanje
- 50 g pinjol
- šopek pehtrana
- sol
- poper

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

To italijansko jed s krompirjem in sirom obožujejo čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 4 fileji osliča po 180 g
- 4 žlice moke
- 1 strok česna
- 40 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički dijonske gorčice
- ½ žlice gorčičnih semen
- 2 dl smetane za kuhanje
- 50 g pinjol
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Ribje fileje splaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Solimo jih in povaljamo v moki. Česen olupimo in drobno sesekljamo.
V veliki ponvi spenimo maslo z oljem, dodamo sesekljan česen in nato na maslo položimo ribje fileje. Na vsaki strani jih pečemo 2 minuti, nato pa zgornjo stran premažemo z gorčico. Fileje obrnemo in še minuto pečemo s premazano stranjo spodaj.
Fileje potresemo z gorčičnimi semeni, dolijemo polovico smetane in počakamo, da zavre. Dušimo jih minuto ali dve in nato preložimo na segrete krožnike.
V ponev dodamo preostalo smetano in kuhamo še 2 do 3 minute, da se omaka poveže in zgosti. Narežemo pehtran in ga vmešamo v omako. Medtem v ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Ribje fileje prelijemo s smetanovo omako, posujemo s pinjolami in postrežemo.