© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Osličev file s smetanovo omako in pinjolami

Osličev file s smetanovo omako in pinjolami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
oslicev file s smetanovo omako in pinjolami

Sestavine

  • 4 fileji osliča po 180 g
  • 4 žlice moke
  • 1 strok česna
  • 40 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • ½ žlice gorčičnih semen
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 50 g pinjol
  • šopek pehtrana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji osliča po 180 g
  • 4 žlice moke
  • 1 strok česna
  • 40 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • ½ žlice gorčičnih semen
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 50 g pinjol
  • šopek pehtrana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Ribje fileje splaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Solimo jih in povaljamo v moki. Česen olupimo in drobno sesekljamo.

2

V veliki ponvi spenimo maslo z oljem, dodamo sesekljan česen in nato na maslo položimo ribje fileje. Na vsaki strani jih pečemo 2 minuti, nato pa zgornjo stran premažemo z gorčico. Fileje obrnemo in še minuto pečemo s premazano stranjo spodaj.

3

Fileje potresemo z gorčičnimi semeni, dolijemo polovico smetane in počakamo, da zavre. Dušimo jih minuto ali dve in nato preložimo na segrete krožnike.

4

V ponev dodamo preostalo smetano in kuhamo še 2 do 3 minute, da se omaka poveže in zgosti. Narežemo pehtran in ga vmešamo v omako. Medtem v ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Ribje fileje prelijemo s smetanovo omako, posujemo s pinjolami in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.