
Hrustljava riba in krompir
»Fish & chips« z manj maščobe
Hrustljava riba in krompir
»Fish & chips« z manj maščobe

Sestavine
- 400 g krompirja za peko
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici belega kruha
- 2 fileja bele ribe (npr. osliča, trske ...)
- 1 žlica moke
- 1 razžvrkljano jajce
- 1 žlica olja za pekač
grahov pire z meto
- sol
- poper
- 150 g zamrznjenega graha
- metini lističi
- 2 žlici kisle smetane

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g krompirja za peko
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici belega kruha
- 2 fileja bele ribe (npr. osliča, trske ...)
- 1 žlica moke
- 1 razžvrkljano jajce
- 1 žlica olja za pekač
grahov pire z meto
- sol
- poper
- 150 g zamrznjenega graha
- metini lističi
- 2 žlici kisle smetane
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in ga narežemo za pomfrit. Solimo ga in povaljamo v 2 žlicah oljčnega olja. Razporedimo ga na pekač z neoprijemljivim dnom, ki ga premažemo z oljem, in v pečici pečemo 20 minut. Med peko ga enkrat obrnemo.
Rezine kruha svetlo opečemo in jih v sekljalniku hitro zdrobimo v drobtine. Ribo solimo, povaljamo v moki, otresemo odvečno moko, povaljamo v razžvrkljanem jajcu in nato še v drobtinah. Panirane ribe položimo na pekač poleg krompirja in oboje pečemo še 20 minut, da se krompir in riba lepo zapečeta.
Preden so ribe in krompir pečeni, vsujemo zamrznjen grah v vrelo vodo, dodamo nekaj lističev mete in ga kuhamo 3 do 4 minute. Odcedimo ga in pretlačimo. Vmešamo kislo smetano, solimo, popramo in postrežemo s hrustljavo ribo in krompirjem.
Nasvet
Tudi koščke piščančjega fileja lahko paniramo s svežimi kruhovimi drobtinami in spečemo skoraj brez olja. So veliko bolj zdravi kot ocvrti in otroci jih obožujejo.