
Kaj boste skuhali danes?
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni

Sestavine
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 200 g lahkega kremnega sira
- šopek nasekljane mete
- šopek narezanega drobnjaka
- 450 g zrelih češnjevih paradižnikov (rumenih in rdečih)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- listki mete za posip
- oljčno olje za pokapanje
popečeni kruhki
- 1 francoska štruca
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 debela stroka česna

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 200 g lahkega kremnega sira
- šopek nasekljane mete
- šopek narezanega drobnjaka
- 450 g zrelih češnjevih paradižnikov (rumenih in rdečih)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- listki mete za posip
- oljčno olje za pokapanje
popečeni kruhki
- 1 francoska štruca
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
Postopek
Albuminsko skuto, kremni sir, meto, drobnjak in malo soli zmešamo v veliki skledi. Ko dobimo gladko maso, jo razprostremo po velikem krožniku ali široki plitvi skledi. Na sredini pustimo prostor za paradižnike. Postavimo v hladilnik.
V drugi skledi z rokami z mečkamo paradižničke, da dobimo majhne sočne koščke. Paradižnike stresemo v cedilo, da se odcedijo, in sokove zavržemo (ali pa jih zamrznemo in shranimo za kakšen drug recept). Dodamo kis, sladkor, oljčno olje in dober ščep soli ter premešamo.
Ponev za žar močno segrejemo. Francosko štruco narežemo na tanke rezine in jih premažemo z oljčnim oljem. Česen stisnemo in z njim podrgnemo rezine kruha. Položimo jih v ponev in pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se hrustljavo zapečejo. Postopek ponavljamo tako dolgo, da popečemo ves kruh.
Zmečkan paradižnik naložimo na namaz iz albuminske skute. Pokapamo ga z oljčnim oljem in posujemo z metinimi listki. Krožnik postavimo na sredino mize, da si lahko vsak postreže sam.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine karbonara z bučkami
Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato
Karameliziran korenček in čebula
Praznični kolač s čokoladnimi jajčki
Tudi čudovit kolač s čokoladnimi jajčki je lahko popestritev velikonočne mize.