Kaj boste skuhali danes?
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Sestavine
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 200 g lahkega kremnega sira
- šopek nasekljane mete
- šopek narezanega drobnjaka
- 450 g zrelih češnjevih paradižnikov (rumenih in rdečih)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- listki mete za posip
- oljčno olje za pokapanje
popečeni kruhki
- 1 francoska štruca
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 200 g lahkega kremnega sira
- šopek nasekljane mete
- šopek narezanega drobnjaka
- 450 g zrelih češnjevih paradižnikov (rumenih in rdečih)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- listki mete za posip
- oljčno olje za pokapanje
popečeni kruhki
- 1 francoska štruca
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
Postopek
Albuminsko skuto, kremni sir, meto, drobnjak in malo soli zmešamo v veliki skledi. Ko dobimo gladko maso, jo razprostremo po velikem krožniku ali široki plitvi skledi. Na sredini pustimo prostor za paradižnike. Postavimo v hladilnik.
V drugi skledi z rokami z mečkamo paradižničke, da dobimo majhne sočne koščke. Paradižnike stresemo v cedilo, da se odcedijo, in sokove zavržemo (ali pa jih zamrznemo in shranimo za kakšen drug recept). Dodamo kis, sladkor, oljčno olje in dober ščep soli ter premešamo.
Ponev za žar močno segrejemo. Francosko štruco narežemo na tanke rezine in jih premažemo z oljčnim oljem. Česen stisnemo in z njim podrgnemo rezine kruha. Položimo jih v ponev in pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se hrustljavo zapečejo. Postopek ponavljamo tako dolgo, da popečemo ves kruh.
Zmečkan paradižnik naložimo na namaz iz albuminske skute. Pokapamo ga z oljčnim oljem in posujemo z metinimi listki. Krožnik postavimo na sredino mize, da si lahko vsak postreže sam.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Komplet za vročo čokolado
Limonova marmelada
Limonova marmelada bo pregnala kisle nasmeške, še posebno kot spremljava k sladicam
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet