© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki

Svežina na krožniku - idealna za tople dni

Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki

Svežina na krožniku - idealna za tople dni

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
namaz iz albuminske skute s paradiznicki in popecenimi kruhki

Sestavine

  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 200 g lahkega kremnega sira
  • šopek nasekljane mete
  • šopek narezanega drobnjaka
  • 450 g zrelih češnjevih paradižnikov (rumenih in rdečih)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • listki mete za posip
  • oljčno olje za pokapanje

popečeni kruhki

  • 1 francoska štruca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 debela stroka česna
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 200 g lahkega kremnega sira
  • šopek nasekljane mete
  • šopek narezanega drobnjaka
  • 450 g zrelih češnjevih paradižnikov (rumenih in rdečih)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • listki mete za posip
  • oljčno olje za pokapanje

popečeni kruhki

  • 1 francoska štruca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 debela stroka česna

Postopek

1

Albuminsko skuto, kremni sir, meto, drobnjak in malo soli zmešamo v veliki skledi. Ko dobimo gladko maso, jo razprostremo po velikem krožniku ali široki plitvi skledi. Na sredini pustimo prostor za paradižnike. Postavimo v hladilnik.

2

V drugi skledi z rokami z mečkamo paradižničke, da dobimo majhne sočne koščke. Paradižnike stresemo v cedilo, da se odcedijo, in sokove zavržemo (ali pa jih zamrznemo in shranimo za kakšen drug recept). Dodamo kis, sladkor, oljčno olje in dober ščep soli ter premešamo.

3

Ponev za žar močno segrejemo. Francosko štruco narežemo na tanke rezine in jih premažemo z oljčnim oljem. Česen stisnemo in z njim podrgnemo rezine kruha. Položimo jih v ponev in pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se hrustljavo zapečejo. Postopek ponavljamo tako dolgo, da popečemo ves kruh.

4

Zmečkan paradižnik naložimo na namaz iz albuminske skute. Pokapamo ga z oljčnim oljem in posujemo z metinimi listki. Krožnik postavimo na sredino mize, da si lahko vsak postreže sam.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.