
Kaj boste skuhali danes?
Čičerkina solata z redkvico
Malce drugačna osvežilna solata za tople pomladne dni
Čičerkina solata z redkvico
Malce drugačna osvežilna solata za tople pomladne dni

Sestavine
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica garam masale
- 800 g kuhane čičerke
- 250 g kuhanega žita in/ali stročnic (lahko mešanice, npr. pira, kvinoja, soja, leča ...)
- 250 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 2 limoni
- šopek peteršilja
- šopek mete
- 250 g redkvic
- 1 kumara
- sol in poper
- semena granatnega jabolka, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica garam masale
- 800 g kuhane čičerke
- 250 g kuhanega žita in/ali stročnic (lahko mešanice, npr. pira, kvinoja, soja, leča ...)
- 250 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 2 limoni
- šopek peteršilja
- šopek mete
- 250 g redkvic
- 1 kumara
- sol in poper
- semena granatnega jabolka, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Nastrgamo lupino 2 limon in ju ožmemo. Zmešamo 4 žlice oljčnega olja z garam masalo in nekaj soli ter popra. Čičerko odcedimo in splaknemo. Stresemo jo v velik pekač skupaj z začimbno mešanico in jo pečemo 15 minut, da postane hrustljava. Tedaj v pekač dodamo žita in stročnice, grah in limonovo lupino. Dobro premešamo in postavimo nazaj v pečico za približno 10 minut oziroma tako dolgo, da se vse skupaj dobro pregreje.
Grobo narežemo peteršilj, meto in redkvice ter narežemo kumaro. Mešanico iz pekača preložimo v večjo skledo ali na krožnik in jo zmešamo z zelišči, redkvico, kumaro, preostalim oljem in limonovim sokom. Solimo in popramo po okusu ter potresemo s semeni granatnega jabolka. Ostanke lahko prihranimo za kosilo naslednji dan.
Garam masala
Garam masala je začimbna mešanica, ki se uporablja zlasti v indijski, pakistanski in drugih južnoazijskih kuhinjah. Obstaja več različic glede na regijo, tipična indijska mešanica pa vsebuje črni in beli poper, nageljnove žbice, cimetovo skorjo, muškatni cvet, kardamom, lovor in kumin. Sestavine najprej popražijo, nato jih zmeljejo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni