
Čičerkina solata z redkvico
Malce drugačna osvežilna solata za tople pomladne dni
Čičerkina solata z redkvico
Malce drugačna osvežilna solata za tople pomladne dni

Sestavine
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica garam masale
- 800 g kuhane čičerke
- 250 g kuhanega žita in/ali stročnic (lahko mešanice, npr. pira, kvinoja, soja, leča ...)
- 250 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 2 limoni
- šopek peteršilja
- šopek mete
- 250 g redkvic
- 1 kumara
- sol in poper
- semena granatnega jabolka, ko postrežemo

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica garam masale
- 800 g kuhane čičerke
- 250 g kuhanega žita in/ali stročnic (lahko mešanice, npr. pira, kvinoja, soja, leča ...)
- 250 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 2 limoni
- šopek peteršilja
- šopek mete
- 250 g redkvic
- 1 kumara
- sol in poper
- semena granatnega jabolka, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Nastrgamo lupino 2 limon in ju ožmemo. Zmešamo 4 žlice oljčnega olja z garam masalo in nekaj soli ter popra. Čičerko odcedimo in splaknemo. Stresemo jo v velik pekač skupaj z začimbno mešanico in jo pečemo 15 minut, da postane hrustljava. Tedaj v pekač dodamo žita in stročnice, grah in limonovo lupino. Dobro premešamo in postavimo nazaj v pečico za približno 10 minut oziroma tako dolgo, da se vse skupaj dobro pregreje.
Grobo narežemo peteršilj, meto in redkvice ter narežemo kumaro. Mešanico iz pekača preložimo v večjo skledo ali na krožnik in jo zmešamo z zelišči, redkvico, kumaro, preostalim oljem in limonovim sokom. Solimo in popramo po okusu ter potresemo s semeni granatnega jabolka. Ostanke lahko prihranimo za kosilo naslednji dan.
Garam masala
Garam masala je začimbna mešanica, ki se uporablja zlasti v indijski, pakistanski in drugih južnoazijskih kuhinjah. Obstaja več različic glede na regijo, tipična indijska mešanica pa vsebuje črni in beli poper, nageljnove žbice, cimetovo skorjo, muškatni cvet, kardamom, lovor in kumin. Sestavine najprej popražijo, nato jih zmeljejo.