
Kaj boste skuhali danes?
Potrošnikov namaz
Za dobro voljo
Potrošnikov namaz
Za dobro voljo

Sestavine
- pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 250 g slane albuminske skute (rikote)
- 3 žličke sladke smetane
- 1–2 žlici lešnikovega olja
- rezine pršuta
- sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 250 g slane albuminske skute (rikote)
- 3 žličke sladke smetane
- 1–2 žlici lešnikovega olja
- rezine pršuta
- sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana
Postopek
Skuto, smetano in sesekljane potrošnikove liste zmešamo, prilijemo olje in dodamo zelišča. Na cele kuhane liste naložimo namaz in dodamo rezine pršuta. Okrasimo s cvetovi potrošnika in ponudimo z rahlo popečenim koruznim kruhom.
Nasvet
S kapucinko lahko pripravimo tudi okusen skutni namaz. Cvetove in liste kapucinke zmešamo s sesekljanimi lističi peteršilja in skuto ali albuminsko skuto. Namaz lahko ponudimo na polnovrednem, rženem, ovsenem ali koruznem kruhu. Če ga oplemenitimo z dobrim oljem in limonovim sokom, ga lahko uporabimo kot omako h kuhanemu ali zlato zapečenemu mlademu krompirčku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.