
Potrošnikov namaz
Za dobro voljo
Potrošnikov namaz
Za dobro voljo

Sestavine
- pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 250 g slane albuminske skute (rikote)
- 3 žličke sladke smetane
- 1–2 žlici lešnikovega olja
- rezine pršuta
- sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 250 g slane albuminske skute (rikote)
- 3 žličke sladke smetane
- 1–2 žlici lešnikovega olja
- rezine pršuta
- sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana
Postopek
Skuto, smetano in sesekljane potrošnikove liste zmešamo, prilijemo olje in dodamo zelišča. Na cele kuhane liste naložimo namaz in dodamo rezine pršuta. Okrasimo s cvetovi potrošnika in ponudimo z rahlo popečenim koruznim kruhom.
Nasvet
S kapucinko lahko pripravimo tudi okusen skutni namaz. Cvetove in liste kapucinke zmešamo s sesekljanimi lističi peteršilja in skuto ali albuminsko skuto. Namaz lahko ponudimo na polnovrednem, rženem, ovsenem ali koruznem kruhu. Če ga oplemenitimo z dobrim oljem in limonovim sokom, ga lahko uporabimo kot omako h kuhanemu ali zlato zapečenemu mlademu krompirčku.