© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Potrošnikov namaz

Za dobro voljo

Potrošnikov namaz

Za dobro voljo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
potrosnikov namaz

Sestavine

  • pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
  • 250 g slane albuminske skute (rikote)
  • 3 žličke sladke smetane
  • 1–2 žlici lešnikovega olja
  • rezine pršuta
  • sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
  • 250 g slane albuminske skute (rikote)
  • 3 žličke sladke smetane
  • 1–2 žlici lešnikovega olja
  • rezine pršuta
  • sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana

Postopek

1

Skuto, smetano in sesekljane potrošnikove liste zmešamo, prilijemo olje in dodamo zelišča. Na cele kuhane liste naložimo namaz in dodamo rezine pršuta. Okrasimo s cvetovi potrošnika in ponudimo z rahlo popečenim koruznim kruhom.

Nasvet

S kapucinko lahko pripravimo tudi okusen skutni namaz. Cvetove in liste kapucinke zmešamo s sesekljanimi lističi peteršilja in skuto ali albuminsko skuto. Namaz lahko ponudimo na polnovrednem, rženem, ovsenem ali koruznem kruhu. Če ga oplemenitimo z dobrim oljem in limonovim sokom, ga lahko uporabimo kot omako h kuhanemu ali zlato zapečenemu mlademu krompirčku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.