Kaj boste skuhali danes?
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g špinače
- majhen šopek bazilike
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 6 jajc
- sol
- poper
- maščoba za pekač 30 x 20 cm
- solata za prilogo
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g špinače
- majhen šopek bazilike
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 6 jajc
- sol
- poper
- maščoba za pekač 30 x 20 cm
- solata za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo 5 do 6 minut, da se zmehča in rahlo obarva. Dodamo paradižnike in jih pretresamo kakšno minuto, da se zmehčajo.
Ponev odstranimo z ognja in dodamo liste špinače in bazilike ter pretresemo le toliko, da ovenejo. Vse sestavine preložimo v pekač, premazan z maščobo. Po zelenjavi razporedimo kupčke skute.
Jajca solimo, popramo in dobro stepemo. Prelijemo jih po zelenjavi in siru in pečemo v pečici 25 do 30 minut, da zakrknejo in se rahlo obarvajo. Postrežemo s solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehke preste
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga