
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g špinače
- majhen šopek bazilike
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 6 jajc
- sol
- poper
- maščoba za pekač 30 x 20 cm
- solata za prilogo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g špinače
- majhen šopek bazilike
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 6 jajc
- sol
- poper
- maščoba za pekač 30 x 20 cm
- solata za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo 5 do 6 minut, da se zmehča in rahlo obarva. Dodamo paradižnike in jih pretresamo kakšno minuto, da se zmehčajo.
Ponev odstranimo z ognja in dodamo liste špinače in bazilike ter pretresemo le toliko, da ovenejo. Vse sestavine preložimo v pekač, premazan z maščobo. Po zelenjavi razporedimo kupčke skute.
Jajca solimo, popramo in dobro stepemo. Prelijemo jih po zelenjavi in siru in pečemo v pečici 25 do 30 minut, da zakrknejo in se rahlo obarvajo. Postrežemo s solato.