© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto

Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ricotta tomato and spinach frittata

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g špinače
  • majhen šopek bazilike
  • 100 g albuminske skute (rikote)
  • 6 jajc
  • sol
  • poper
  • maščoba za pekač 30 x 20 cm
  • solata za prilogo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g špinače
  • majhen šopek bazilike
  • 100 g albuminske skute (rikote)
  • 6 jajc
  • sol
  • poper
  • maščoba za pekač 30 x 20 cm
  • solata za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo 5 do 6 minut, da se zmehča in rahlo obarva. Dodamo paradižnike in jih pretresamo kakšno minuto, da se zmehčajo.

2

Ponev odstranimo z ognja in dodamo liste špinače in bazilike ter pretresemo le toliko, da ovenejo. Vse sestavine preložimo v pekač, premazan z maščobo. Po zelenjavi razporedimo kupčke skute.

3

Jajca solimo, popramo in dobro stepemo. Prelijemo jih po zelenjavi in siru in pečemo v pečici 25 do 30 minut, da zakrknejo in se rahlo obarvajo. Postrežemo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.