© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto

Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ricotta tomato and spinach frittata

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g špinače
  • majhen šopek bazilike
  • 100 g albuminske skute (rikote)
  • 6 jajc
  • sol
  • poper
  • maščoba za pekač 30 x 20 cm
  • solata za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g špinače
  • majhen šopek bazilike
  • 100 g albuminske skute (rikote)
  • 6 jajc
  • sol
  • poper
  • maščoba za pekač 30 x 20 cm
  • solata za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo 5 do 6 minut, da se zmehča in rahlo obarva. Dodamo paradižnike in jih pretresamo kakšno minuto, da se zmehčajo.

2

Ponev odstranimo z ognja in dodamo liste špinače in bazilike ter pretresemo le toliko, da ovenejo. Vse sestavine preložimo v pekač, premazan z maščobo. Po zelenjavi razporedimo kupčke skute.

3

Jajca solimo, popramo in dobro stepemo. Prelijemo jih po zelenjavi in siru in pečemo v pečici 25 do 30 minut, da zakrknejo in se rahlo obarvajo. Postrežemo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.