© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mehiška fižolova juha in hrustljave tortilje s feto

Mehiška fižolova juha in hrustljave tortilje s feto

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mehiska fizolova juha in hrustljave tortilje s feto

Sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 čebula
  • 1 žlička čilijeve omake (oz. po okusu)
  • 500 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 400-gramska pločevinka črnega fižola
  • 400-gramska pločevinka rdečega fižola
  • 200 g fete
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 4 velike ali 8 majhnih pšeničnih tortilj
  • pest koriandra, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 čebula
  • 1 žlička čilijeve omake (oz. po okusu)
  • 500 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 400-gramska pločevinka črnega fižola
  • 400-gramska pločevinka rdečega fižola
  • 200 g fete
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 4 velike ali 8 majhnih pšeničnih tortilj
  • pest koriandra, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo sesekljamo, fižol odcedimo in splaknemo, česen pretlačimo. V veliki kozici segrejemo olje in pri srednji temperature pražimo čebulo 10 minut, da se zmehča. Vmešamo čilijevo omako, jušno osnovo, pasiran paradižnik in ves fižol. Solimo, zavremo in pustimo narahlo vreti 5 minut.

2

Medtem v skledo nadrobimo feto in jo premešamo s česnom. Porazdelimo po tortiljah, tako da prekrijemo polovico kroga, in potresemo z malce popra. Prazno polovico zapognemo čez nadev in nekoliko pritisnemo. Segrejemo suho ponev in v njej popečemo tortilje – nekaj minut po vsaki strani – da postanejo hrustljave, feta pa se stopi.

3

Juho nalijemo v skodele, potresemo z nasekljanim koriandrom in postrežemo s tortiljami.

Priljubljeni recepti

Jagnječje krače s kutino po orientalsko

Krepka jagnječja enolončnica

3 h 10 min
Srednje zahtevno

Velikonočni kruhki z rozinami

Okusna priloga za velikonočno pojedino

50 min
Enostavno

Lubenična "pica"

Pripravite pico, ki bo osvežila in požela navdušenje tako mladih kot starih.

10 min
Enostavno

Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko

Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.