
Kaj boste skuhali danes?
Mehiška fižolova juha in hrustljave tortilje s feto
Mehiška fižolova juha in hrustljave tortilje s feto

Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 čebula
- 1 žlička čilijeve omake (oz. po okusu)
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 400-gramska pločevinka črnega fižola
- 400-gramska pločevinka rdečega fižola
- 200 g fete
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 4 velike ali 8 majhnih pšeničnih tortilj
- pest koriandra, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 čebula
- 1 žlička čilijeve omake (oz. po okusu)
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 400-gramska pločevinka črnega fižola
- 400-gramska pločevinka rdečega fižola
- 200 g fete
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 4 velike ali 8 majhnih pšeničnih tortilj
- pest koriandra, ko postrežemo
Postopek
Čebulo sesekljamo, fižol odcedimo in splaknemo, česen pretlačimo. V veliki kozici segrejemo olje in pri srednji temperature pražimo čebulo 10 minut, da se zmehča. Vmešamo čilijevo omako, jušno osnovo, pasiran paradižnik in ves fižol. Solimo, zavremo in pustimo narahlo vreti 5 minut.
Medtem v skledo nadrobimo feto in jo premešamo s česnom. Porazdelimo po tortiljah, tako da prekrijemo polovico kroga, in potresemo z malce popra. Prazno polovico zapognemo čez nadev in nekoliko pritisnemo. Segrejemo suho ponev in v njej popečemo tortilje – nekaj minut po vsaki strani – da postanejo hrustljave, feta pa se stopi.
Juho nalijemo v skodele, potresemo z nasekljanim koriandrom in postrežemo s tortiljami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.