© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna fižolova juha s čilijem

Pikantna fižolova juha s čilijem

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pikantna fizolova juha s cilijem

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlička sladkega čilija v prahu
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 400-gramska pločevinka fižola (lahko mešanega)
  • 1 rdeča paprika
  • tortiljin čips, ko postrežemo
  • 4 limetini krhlji, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlička sladkega čilija v prahu
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 400-gramska pločevinka fižola (lahko mešanega)
  • 1 rdeča paprika
  • tortiljin čips, ko postrežemo
  • 4 limetini krhlji, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo drobno nasekljamo, česen stremo, papriko narežemo na ne premajhne koščke. V globoki kozici segrejemo olje in na njem pražimo čebulo pri srednji temperaturi, dokler se ne zmehča. Dodamo česen in paradižnikovo mezgo; vsako minuto do dve premešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo začimbe in kuhljamo še kako minuto.

2

V kozico stresemo paradižnik. Prazno pločevinko do polovice napolnimo z vodo in jo zlijemo v kozico. Prilijemo jušno osnovo in pustimo, da brez pokrovke pri srednji temperaturi rahlo vre 10 do 15 minut. Solimo in popramo, nato s paličnim mešalnikom gladko zmeljemo. Dodamo fižol, ki smo ga prej odcedili in sprali, ter papriko, in kuhamo 15 minut oziroma dokler se paprika ne zmehča.

3

Ponudimo v skledicah, s tortiljinim čipsom in krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.