© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

Čas priprave 1 h 15 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kolac-s-suhim-sadjem_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 300 g mešanega suhega sadja in jagodičevja
  • 2,2 dl vročega čaja
  • sok 1 pomaranče (približno 0,7 dl)
  • lupinica 1 pomaranče
  • 50 g masla
  • 100 g svetlega rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 220 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 4 žlice sladkorja demerara*
  • maslo za model
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g mešanega suhega sadja in jagodičevja
  • 2,2 dl vročega čaja
  • sok 1 pomaranče (približno 0,7 dl)
  • lupinica 1 pomaranče
  • 50 g masla
  • 100 g svetlega rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 220 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 4 žlice sladkorja demerara*
  • maslo za model

Postopek

1

Suho sadje po potrebi nasekljamo, stresemo v skledo in prelijemo z vročim čajem, pomarančnim sokom in lupinico. Pokrijemo ga s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo vsaj 4 ure namakati, še bolje pa čez noč.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model s prostornino 1 litra premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo jajce, nato še moko s pecilnim praškom. Previdno vmešamo namočeno sadje s tekočino in vse skupaj stresemo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice poravnamo vrh in ga posujemo s tanko plastjo sladkorja demerara.

3

Pečemo 1 uro oziroma tako dolgo, da ostane lesena palčka, ki jo zapičimo v kolač, čista, ko jo izvlečemo. Kolač ohladimo v modlu, nato ga zvrnemo ven, narežemo na rezine in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.