
Kolač s suhim sadjem
Kakor nalašč za čajanko
Kolač s suhim sadjem
Kakor nalašč za čajanko

Sestavine
- 300 g mešanega suhega sadja in jagodičevja
- 2,2 dl vročega čaja
- sok 1 pomaranče (približno 0,7 dl)
- lupinica 1 pomaranče
- 50 g masla
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 220 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 4 žlice sladkorja demerara*
- maslo za model

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g mešanega suhega sadja in jagodičevja
- 2,2 dl vročega čaja
- sok 1 pomaranče (približno 0,7 dl)
- lupinica 1 pomaranče
- 50 g masla
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 220 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 4 žlice sladkorja demerara*
- maslo za model
Postopek
Suho sadje po potrebi nasekljamo, stresemo v skledo in prelijemo z vročim čajem, pomarančnim sokom in lupinico. Pokrijemo ga s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo vsaj 4 ure namakati, še bolje pa čez noč.
Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model s prostornino 1 litra premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo jajce, nato še moko s pecilnim praškom. Previdno vmešamo namočeno sadje s tekočino in vse skupaj stresemo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice poravnamo vrh in ga posujemo s tanko plastjo sladkorja demerara.
Pečemo 1 uro oziroma tako dolgo, da ostane lesena palčka, ki jo zapičimo v kolač, čista, ko jo izvlečemo. Kolač ohladimo v modlu, nato ga zvrnemo ven, narežemo na rezine in postrežemo.