
Kaj boste skuhali danes?
Kolač s suhim sadjem
Kakor nalašč za čajanko
Kolač s suhim sadjem
Kakor nalašč za čajanko

Sestavine
- 300 g mešanega suhega sadja in jagodičevja
- 2,2 dl vročega čaja
- sok 1 pomaranče (približno 0,7 dl)
- lupinica 1 pomaranče
- 50 g masla
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 220 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 4 žlice sladkorja demerara*
- maslo za model

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 300 g mešanega suhega sadja in jagodičevja
- 2,2 dl vročega čaja
- sok 1 pomaranče (približno 0,7 dl)
- lupinica 1 pomaranče
- 50 g masla
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 220 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 4 žlice sladkorja demerara*
- maslo za model
Postopek
Suho sadje po potrebi nasekljamo, stresemo v skledo in prelijemo z vročim čajem, pomarančnim sokom in lupinico. Pokrijemo ga s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo vsaj 4 ure namakati, še bolje pa čez noč.
Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model s prostornino 1 litra premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo jajce, nato še moko s pecilnim praškom. Previdno vmešamo namočeno sadje s tekočino in vse skupaj stresemo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice poravnamo vrh in ga posujemo s tanko plastjo sladkorja demerara.
Pečemo 1 uro oziroma tako dolgo, da ostane lesena palčka, ki jo zapičimo v kolač, čista, ko jo izvlečemo. Kolač ohladimo v modlu, nato ga zvrnemo ven, narežemo na rezine in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Žepki s paradižnikom, mocarelo in salamo
Hiter prigrizek za spremljavo k druženjem pred ekranom