
Regratova solata s trobenticami in vijolicami
Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.
Regratova solata s trobenticami in vijolicami
Spomladi, ko si lahko sami naberemo takšno skledo solate, se s sprehodov po naravi res ne spodobi vračati praznih rok.

Sestavine
- prgišče regrata
- cvetovi vijolic
- cvetovi in listi trobentic
- kis
- olje
- sol

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- prgišče regrata
- cvetovi vijolic
- cvetovi in listi trobentic
- kis
- olje
- sol
Postopek
Regrat očistimo in dobro operemo. Splaknemo tudi cvetove vijolic in trobentic (čašnih listov ni potrebno odstraniti). Regrat preložimo v solatno skledo in začinimo s soljo, kisom in oljem. Šele nato solati dodamo cvetove, saj hitro ovenijo in izgubijo obliko. Solato lahko popestrimo s cvetovi marjetic, redkvicami, čemažem, praženimi semeni ali kalčki.