
Kaj boste skuhali danes?
Fižolova enolončnica s sirom za žar
Fižolova enolončnica s sirom za žar

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- sol
- 2 stroka česna
- 3 žlice rdečega ali paradižnikovega pesta
- 1 zvrhana žlička mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
- 125 g sira za žar
- nekaj vejic koriandra
- česnov kruh ali naan, ko postrežemo (po želji)

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- sol
- 2 stroka česna
- 3 žlice rdečega ali paradižnikovega pesta
- 1 zvrhana žlička mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
- 125 g sira za žar
- nekaj vejic koriandra
- česnov kruh ali naan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V ponvi na srednji temperaturi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo na lističe narezano čebulo, na tanke rezine narezano papriko in ščep soli ter pražimo 10 minut ali toliko časa, da se zelenjava zmehča. Dodamo strt česen, pesto in mleti koriander ter pražimo 1 minuto. Dodamo odcejen in oplaknjen fi žol, paradižnik in 1⁄2 pločevinke vode, nato segrejemo do nežnega vrenja in nepokrito kuhamo 10 minut.
Sir narežemo na rezine. V drugo ponev kanemo preostalo olje in ga segrejemo na srednji temperaturi. Na njem pečemo sir 2 minuti na vsaki strani ali toliko časa, da se zlato rjavo obarva.
Po potrebi enolončnico dodatno začinimo, nato jo razdelimo v dve skledici. Obložimo jo s sirom in posujemo z drobno nasekljanim koriandrom. Po želji zraven postrežemo česnov kruh ali naan.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.