© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Fižolova enolončnica s sirom za žar

Fižolova enolončnica s sirom za žar

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • sol
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice rdečega ali paradižnikovega pesta
  • 1 zvrhana žlička mletega koriandra
  • 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
  • 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 125 g sira za žar
  • nekaj vejic koriandra
  • česnov kruh ali naan, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • sol
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice rdečega ali paradižnikovega pesta
  • 1 zvrhana žlička mletega koriandra
  • 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
  • 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 125 g sira za žar
  • nekaj vejic koriandra
  • česnov kruh ali naan, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

V ponvi na srednji temperaturi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo na lističe narezano čebulo, na tanke rezine narezano papriko in ščep soli ter pražimo 10 minut ali toliko časa, da se zelenjava zmehča. Dodamo strt česen, pesto in mleti koriander ter pražimo 1 minuto. Dodamo odcejen in oplaknjen fi žol, paradižnik in 1⁄2 pločevinke vode, nato segrejemo do nežnega vrenja in nepokrito kuhamo 10 minut.

2

Sir narežemo na rezine. V drugo ponev kanemo preostalo olje in ga segrejemo na srednji temperaturi. Na njem pečemo sir 2 minuti na vsaki strani ali toliko časa, da se zlato rjavo obarva.

3

Po potrebi enolončnico dodatno začinimo, nato jo razdelimo v dve skledici. Obložimo jo s sirom in posujemo z drobno nasekljanim koriandrom. Po želji zraven postrežemo česnov kruh ali naan.

Priljubljeni recepti

Zavitek z rižem, lečo in špinačo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Kruh naan

25 min
Enostavno

Hruškova marmelada z vaniljo

Sladka domača marmelada - nič boljšega!

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.