Kaj boste skuhali danes?
Fižolova enolončnica s sirom za žar
Fižolova enolončnica s sirom za žar
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- sol
- 2 stroka česna
- 3 žlice rdečega ali paradižnikovega pesta
- 1 zvrhana žlička mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
- 125 g sira za žar
- nekaj vejic koriandra
- česnov kruh ali naan, ko postrežemo (po želji)
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- sol
- 2 stroka česna
- 3 žlice rdečega ali paradižnikovega pesta
- 1 zvrhana žlička mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
- 125 g sira za žar
- nekaj vejic koriandra
- česnov kruh ali naan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V ponvi na srednji temperaturi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo na lističe narezano čebulo, na tanke rezine narezano papriko in ščep soli ter pražimo 10 minut ali toliko časa, da se zelenjava zmehča. Dodamo strt česen, pesto in mleti koriander ter pražimo 1 minuto. Dodamo odcejen in oplaknjen fi žol, paradižnik in 1⁄2 pločevinke vode, nato segrejemo do nežnega vrenja in nepokrito kuhamo 10 minut.
Sir narežemo na rezine. V drugo ponev kanemo preostalo olje in ga segrejemo na srednji temperaturi. Na njem pečemo sir 2 minuti na vsaki strani ali toliko časa, da se zlato rjavo obarva.
Po potrebi enolončnico dodatno začinimo, nato jo razdelimo v dve skledici. Obložimo jo s sirom in posujemo z drobno nasekljanim koriandrom. Po želji zraven postrežemo česnov kruh ali naan.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svedri s špinačnim pestom in olivami
Brancin z janeževim žganjem in koromačevo majonezo
Aroma koromača in janeževega žganja se čudovito ujameta z na žaru pečenim brancinom.