© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Korenčkova solata s feto in pomarančo

Korenčkova solata s feto in pomarančo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
caraway roasted carrot and feta salad

Sestavine

  • 300 g olupljenega korenja
  • 1 žlička semen kumine
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 pomaranča
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1 žlica mešanice sončničnih, bučnih in lanenih semen
  • 2 veliki pesti špinačnih listov
  • 50 g sira feta
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 300 g olupljenega korenja
  • 1 žlička semen kumine
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 pomaranča
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1 žlica mešanice sončničnih, bučnih in lanenih semen
  • 2 veliki pesti špinačnih listov
  • 50 g sira feta
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Pomaranči nastrgamo lupino. Korenje vzdolžno narežemo na polovice ali četrtine in ga 4 minute kuhamo v vreli vodi. Odcedimo ga in razporedimo na pekaču po papirju za peko. Potresemo ga s kumino in pomarančno lupino, prelijemo z žličko olja in začinimo s soljo. Pečemo ga približno 20 minut, da se zmehča in dobi zlato rjavo barvo.

2

Pomarančo olupimo tako, da odstranimo tudi vso belo kožo. Držimo jo nad solatno skledo in jo z ostrim nožem filetiramo. Tako v skledo ujamemo tudi ves sok, ki se izcedi. Dodamo preostalo olje, kis, semena ter sol in poper. Sestavine premešamo in dodamo pečeno korenje ter oprano in očiščeno špinačo. Solato razdelimo na dva krožnika in jo posujemo z zdrobljenim sirom feta.

Priljubljeni recepti

Juha iz rdeče leče s čičerko in čilijem

Lečna juha, ki pogreje srce

35 min
Enostavno

Kremne testenine z rakci

Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.