© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha s špinačo, lečo in karijem

Špinačna juha, bogata z železom, diši po daljnjih krajih. Prijetno vas bo nasitila in razveselila v vsakem letnem času.

Juha s špinačo, lečo in karijem

Špinačna juha, bogata z železom, diši po daljnjih krajih. Prijetno vas bo nasitila in razveselila v vsakem letnem času.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
BBCGFO-0819_3WaysWithIronRichSoups_32609_558x620_acf_cropped-1_558x620_acf_cropped_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1⁄2 žličke ostrega čilija v prahu (ali po okusu)
  • 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica srednje ostrega karija v prahu
  • 150 g suhe rjave leče
  • 1,2 litra zelenjavne jušne osnove
  • 500 g špinače
  • sok 2 bio limon (ali po okusu)

zeliščni pesto

  • 1 velik strok česna
  • 1 žlica repičnega olja
  • velik šop koriandra ali peteršilja
  • 30 g popraženih indijskih oreškov
  • naribana lupinica 2 bio limon
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1⁄2 žličke ostrega čilija v prahu (ali po okusu)
  • 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica srednje ostrega karija v prahu
  • 150 g suhe rjave leče
  • 1,2 litra zelenjavne jušne osnove
  • 500 g špinače
  • sok 2 bio limon (ali po okusu)

zeliščni pesto

  • 1 velik strok česna
  • 1 žlica repičnega olja
  • velik šop koriandra ali peteršilja
  • 30 g popraženih indijskih oreškov
  • naribana lupinica 2 bio limon

Postopek

1

Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Primešamo česen, čili, kumin in kari ter pražimo še 1 minuto. Dodamo lečo in jušno osnovo ter na srednji do nizki temperaturi nežno kuhamo 30 minut.

2

Koriander ali peteršilj, olje, česen, indijske oreške in limonovo lupinico damo v multipraktik, dodamo 1 do 2 žlici vode in zmeljemo v grob pesto. Damo ga v skledo in prihranimo.

3

V juho vmešamo špinačo in kuhamo 5 minut, da ovene. Polovico juhe damo v zmogljiv mešalnik in jo gladko zmeljemo, nato jo vrnemo v kozico in zmešamo s preostankom juhe. Primešamo limonov sok po okusu.

4

Juho razdelimo v skodele in vsako porcijo obložimo z zeliščnim pestom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.