
Kaj boste skuhali danes?
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo

Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
Postopek
Kolač narežemo na 1 cm debele rezine in jih premažemo s 4 žlicami limonove kreme ali marmelade. Narežemo jih na kocke in naložimo v 4 desertne skledice ali 1 srednje veliko servirno skledo.
Polovico malin v skledi pretlačimo z vilicami in jih naložimo v skledice oziroma skledo. Obložimo jih s preostalimi celimi ali razpolovljenimi malinami (nekaj jih prihranimo za okras). Pistacije drobno sesekljamo in jih malo posujemo po malinah.
Večino preostalih pistacij vmešamo v vaniljevo kremo in z njo obložimo sadje ter biskvit.
V veliki skledi stepemo smetano s sladkorjem, da nastanejo mehki vršički, in z njo obložimo kupe. Posujemo jih s preostalimi pistacijami, pokapamo z limonovo kremo in okrasimo s prihranjenimi malinami.
Kako pistacijam odstranimo kožice
Če imamo pistacije s kožicami, jih za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, nato pa jih pomanemo med kuhinjskimi brisačami, da kožice odstopijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Žepki s paradižnikom, mocarelo in salamo
Hiter prigrizek za spremljavo k druženjem pred ekranom