
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo

Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Razkrivamo, kaj pomenijo številke na embalaži čokolade
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
Postopek
Kolač narežemo na 1 cm debele rezine in jih premažemo s 4 žlicami limonove kreme ali marmelade. Narežemo jih na kocke in naložimo v 4 desertne skledice ali 1 srednje veliko servirno skledo.
Polovico malin v skledi pretlačimo z vilicami in jih naložimo v skledice oziroma skledo. Obložimo jih s preostalimi celimi ali razpolovljenimi malinami (nekaj jih prihranimo za okras). Pistacije drobno sesekljamo in jih malo posujemo po malinah.
Večino preostalih pistacij vmešamo v vaniljevo kremo in z njo obložimo sadje ter biskvit.
V veliki skledi stepemo smetano s sladkorjem, da nastanejo mehki vršički, in z njo obložimo kupe. Posujemo jih s preostalimi pistacijami, pokapamo z limonovo kremo in okrasimo s prihranjenimi malinami.
Kako pistacijam odstranimo kožice
Če imamo pistacije s kožicami, jih za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, nato pa jih pomanemo med kuhinjskimi brisačami, da kožice odstopijo.