Kaj boste skuhali danes?
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo
Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
Postopek
Kolač narežemo na 1 cm debele rezine in jih premažemo s 4 žlicami limonove kreme ali marmelade. Narežemo jih na kocke in naložimo v 4 desertne skledice ali 1 srednje veliko servirno skledo.
Polovico malin v skledi pretlačimo z vilicami in jih naložimo v skledice oziroma skledo. Obložimo jih s preostalimi celimi ali razpolovljenimi malinami (nekaj jih prihranimo za okras). Pistacije drobno sesekljamo in jih malo posujemo po malinah.
Večino preostalih pistacij vmešamo v vaniljevo kremo in z njo obložimo sadje ter biskvit.
V veliki skledi stepemo smetano s sladkorjem, da nastanejo mehki vršički, in z njo obložimo kupe. Posujemo jih s preostalimi pistacijami, pokapamo z limonovo kremo in okrasimo s prihranjenimi malinami.
Kako pistacijam odstranimo kožice
Če imamo pistacije s kožicami, jih za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, nato pa jih pomanemo med kuhinjskimi brisačami, da kožice odstopijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučni kolački z rozinami
Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!
Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo
Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.