© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo

Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo

Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo

Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo

Sestavine

  • 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
  • 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
  • 300 g malin
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
  • 100 g oluščenih pistacij brez kožic
  • 400 g vaniljeve jajčne kreme
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
  • 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
  • 300 g malin
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
  • 100 g oluščenih pistacij brez kožic
  • 400 g vaniljeve jajčne kreme
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Postopek

1

Kolač narežemo na 1 cm debele rezine in jih premažemo s 4 žlicami limonove kreme ali marmelade. Narežemo jih na kocke in naložimo v 4 desertne skledice ali 1 srednje veliko servirno skledo.

2

Polovico malin v skledi pretlačimo z vilicami in jih naložimo v skledice oziroma skledo. Obložimo jih s preostalimi celimi ali razpolovljenimi malinami (nekaj jih prihranimo za okras). Pistacije drobno sesekljamo in jih malo posujemo po malinah.

3

Večino preostalih pistacij vmešamo v vaniljevo kremo in z njo obložimo sadje ter biskvit.

4

V veliki skledi stepemo smetano s sladkorjem, da nastanejo mehki vršički, in z njo obložimo kupe. Posujemo jih s preostalimi pistacijami, pokapamo z limonovo kremo in okrasimo s prihranjenimi malinami.

Kako pistacijam odstranimo kožice

Če imamo pistacije s kožicami, jih za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, nato pa jih pomanemo med kuhinjskimi brisačami, da kožice odstopijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.