Kaj boste skuhali danes?
Postrv s pršutom in zapečeno skorjico
Postrv s pršutom in zapečeno skorjico
Sestavine
- 4 postrvi po 250–300 g
- 8 rezin pršuta
- 80 g masla
- 1 dl belega vina
- 1 dl kisle smetane
- 50 g krušnih drobtin
- šopek peteršilja
- rožmarinove vejice
- sok 1 limone
- sol
- poper
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 4 postrvi po 250–300 g
- 8 rezin pršuta
- 80 g masla
- 1 dl belega vina
- 1 dl kisle smetane
- 50 g krušnih drobtin
- šopek peteršilja
- rožmarinove vejice
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Postrvi očistimo in filiramo. To naredimo tako, da na eni strani hrbtenice prerežemo kožo od glave do repa. Ob glavi zarežemo do hrbtne kosti in nato ob hrbtenici odrežemo meso od kosti. Enako naredimo s spodnjim delom ribe. S filejev odrežemo plavuti in odstranimo preostale kosti.
Fileje osušimo s prtičem in začinimo s soljo in poprom. Peteršilj sesekljamo in zmešamo z limoninim sokom in vinom.
Ognjevarno posodo namažemo z maslom in vanjo položimo ribje fileje. Prelijemo jih s pripravljeno polivko s peteršiljem.
Na vsak file položimo rezino pršuta in vejico rožmarina in jih pečemo 10 minut pri 180 °C.
Postrvje fileje nato obložimo s kislo smetano, ki smo ji primešali drobtine, in postavimo nazaj v pečico, da se zapečejo. Postrežemo s krompirjem in poljubno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani zelenjavni zalogajčki
Čokoladna krema z jogurtom
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled