Kaj boste skuhali danes?
Marelične kupe z mandlji
Marelične kupe z mandlji
Sestavine
- 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
- 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
- 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
- 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici popraženih mandljevih lističev
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
- 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
- 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
- 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici popraženih mandljevih lističev
Postopek
Kolač narežemo na kocke in jih razdelimo v 4 kupe. Marelice odcedimo in jih narežemo na koščke, sok prihranimo. Polovico mandljevega likerja zmešamo s 6 žlicami prihranjenega soka in s tekočino pokapamo kolač v kupah. Obložimo z marelicami, nato pa še s pudingom. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 10 minut (ali do 1 dan).
Tik preden postrežemo, smetano rahlo stepemo s preostalim mandljevim likerjem in jo naložimo na vrh kup, nato pa posujemo še z mandljevimi lističi.
Nasvet
Za ta recept uporabimo ostanke domačega kolača, na primer peščenega ali marmornega, limonovega … ali pa ga kupimo. Tudi puding ali vaniljevo jajčno kremo lahko skuhamo sami ali pa ju poiščemo v trgovini.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvirkovka
Ocvirkovka oziroma špehovka je mastna in slastna tradicionalna potica. Nekoč so verjeli, da bolj, kot bo mastna ocvirkovka, kakovostnejši bo gnoj v hlevu.