© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marelične kupe z mandlji

Marelične kupe z mandlji

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona 2023-04-29 122350

Sestavine

  • 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
  • 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
  • 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
  • 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici popraženih mandljevih lističev
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
  • 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
  • 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
  • 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici popraženih mandljevih lističev

Postopek

1

Kolač narežemo na kocke in jih razdelimo v 4 kupe. Marelice odcedimo in jih narežemo na koščke, sok prihranimo. Polovico mandljevega likerja zmešamo s 6 žlicami prihranjenega soka in s tekočino pokapamo kolač v kupah. Obložimo z marelicami, nato pa še s pudingom. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 10 minut (ali do 1 dan).

2

Tik preden postrežemo, smetano rahlo stepemo s preostalim mandljevim likerjem in jo naložimo na vrh kup, nato pa posujemo še z mandljevimi lističi.

Nasvet

Za ta recept uporabimo ostanke domačega kolača, na primer peščenega ali marmornega, limonovega … ali pa ga kupimo. Tudi puding ali vaniljevo jajčno kremo lahko skuhamo sami ali pa ju poiščemo v trgovini.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.