
Kaj boste skuhali danes?
Marelične kupe z mandlji
Marelične kupe z mandlji

Sestavine
- 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
- 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
- 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
- 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici popraženih mandljevih lističev

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
- 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
- 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
- 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici popraženih mandljevih lističev
Postopek
Kolač narežemo na kocke in jih razdelimo v 4 kupe. Marelice odcedimo in jih narežemo na koščke, sok prihranimo. Polovico mandljevega likerja zmešamo s 6 žlicami prihranjenega soka in s tekočino pokapamo kolač v kupah. Obložimo z marelicami, nato pa še s pudingom. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 10 minut (ali do 1 dan).
Tik preden postrežemo, smetano rahlo stepemo s preostalim mandljevim likerjem in jo naložimo na vrh kup, nato pa posujemo še z mandljevimi lističi.
Nasvet
Za ta recept uporabimo ostanke domačega kolača, na primer peščenega ali marmornega, limonovega … ali pa ga kupimo. Tudi puding ali vaniljevo jajčno kremo lahko skuhamo sami ali pa ju poiščemo v trgovini.