© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Miške s slivovo marmelado

Miške s slivovo marmelado

Čas priprave 40 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16–20 mišk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
miske s slivovo marmelado

Sestavine

  • 500 g moke
  • 3 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • 80 g razpuščenega masla
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • olje za cvrenje
  • slivova marmelada
  • sladkor v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 3 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • 80 g razpuščenega masla
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • olje za cvrenje
  • slivova marmelada
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v mlačnem mleku, nalijemo v jamico in zamešamo v kvasec. Rahlo ga pomokamo in na toplem pustimo vzhajati, dokler se na površini kvasca ne pojavijo razpoke. Nato dodamo preostale sestavine in z ročnim mešalnikom pripravimo voljno svetleče testo. Pokrito ga pustimo počivati, da naraste na dvojno prostornino.

2

V globoki kozici segrejemo olje. Od testa režemo z žlico primerno velike kepe, jih dajemo v vroče olje in na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Miške odlagamo na kuhinjsko mrežo, da se dobro odcedijo. Še v tople nabrizgamo slivovo marmelado, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.