Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g moke
- 3 dl mleka
- 20 g kvasa
- 80 g razpuščenega masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- olje za cvrenje
- slivova marmelada
- sladkor v prahu za posip
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 500 g moke
- 3 dl mleka
- 20 g kvasa
- 80 g razpuščenega masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- olje za cvrenje
- slivova marmelada
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v mlačnem mleku, nalijemo v jamico in zamešamo v kvasec. Rahlo ga pomokamo in na toplem pustimo vzhajati, dokler se na površini kvasca ne pojavijo razpoke. Nato dodamo preostale sestavine in z ročnim mešalnikom pripravimo voljno svetleče testo. Pokrito ga pustimo počivati, da naraste na dvojno prostornino.
V globoki kozici segrejemo olje. Od testa režemo z žlico primerno velike kepe, jih dajemo v vroče olje in na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Miške odlagamo na kuhinjsko mrežo, da se dobro odcedijo. Še v tople nabrizgamo slivovo marmelado, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skuše po maroško
Kavni kolač
Losos v plaščku, nadevan z rižem in špinačo
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!