© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krofki Pariz-Brest z belo čokolado in kandiranim sadjem

Krofke Pariz–Brest je navdahnila 1200 km dolga kolesarska dirka od Pariza do Bresta in nazaj v Pariz.

Krofki Pariz-Brest z belo čokolado in kandiranim sadjem

Krofke Pariz–Brest je navdahnila 1200 km dolga kolesarska dirka od Pariza do Bresta in nazaj v Pariz.

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

kuhano testo

  • 7 dag moke
  • 5 dag masla
  • 2 večji jajci

nadev

  • 2,5 dl sladke smetane
  • žlička vaniljine arome
  • 15 dag bele čokolade
  • 14 dag poljubnega kandiranega sadja
  • 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

kuhano testo

  • 7 dag moke
  • 5 dag masla
  • 2 večji jajci

nadev

  • 2,5 dl sladke smetane
  • žlička vaniljine arome
  • 15 dag bele čokolade
  • 14 dag poljubnega kandiranega sadja
  • 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko in nanj s kozarcem ali skodelico označimo 8 krogov s premerom 4 cm. V skledo presejemo moko. Maslo damo v posodo skupaj z 1,5 dl vode in vse skupaj počasi segrevamo, da se maslo raztopi. Ko mešanica zavre, jo odstranimo z ognja in vanjo hitro vsujemo vso moko hkrati. Na majhnem ognju s kuhalnico hitro mešamo, da dobimo homogeno testo, ki se loči od posode in kuhalnice, nato posodo odstranimo z ognja in jo pustimo 3 minute ohlajati.

2

Jajca z vilicami rahlo stepemo. V posodo s testom med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo jajca, da dobimo svetleče gladko testo. Z njim napolnimo dresirno vrečko z večjim gladkim nastavkom ali testo napolnimo v večjo kuhinjsko vrečko, ki ji odrežemo vogalček. Na papir za peko na označene kroge nabrizgamo testo v obliki prstanov, tako da dobimo kroge z luknjo v sredini.

3

Pečemo jih 20 do 25 minut, da postanejo hrustljavi in zlato rjavi. Nato jih po sredini previdno prečno prerežemo z ostrim nožem, spet sestavimo in damo nazaj v pečico za 5 minut. Pečene vzamemo iz pečice. Ohladijo naj se na kuhinjskem rešetu; pazimo, da so krofki sestavljeni. Sladko smetano stepemo, da se začnejo delati vršički, nato pa ji vmešamo aromo. Nad soparo raztopimo 10 dag bele čokolade, jo rahlo ohladimo, nato pa vmešamo v smetano.

4

Kandirano sadje po potrebi nasekljamo in polovico vmešamo v smetano skupaj z mandlji. Kremo z žličko napolnimo v spodnjo polovico krofkov in jo pokrijemo z zgornjo polovico. Raztopimo še preostalo čokolado in jo prelijemo po krofkih. Posujemo jih s preostalim sadjem in sladkorjem v prahu ter postrežemo.

Pripravite vnaprej

Testene obročke lahko spečete tudi 2 dni prej in jih pečene shranite v hladilniku. V zamrzovalniku jih lahko hranite do enega meseca. Preden jih uporabite, jih date za kratek čas v pečico, da postanejo rahlo hrustljavi. Nato jih napolnite in do postrežbe hranite v hladilniku.

Priljubljeni recepti

Jota

Poznavalci pravijo, da je jota s kislo repo edina prava. Če želite, pa jo lahko pripravite tudi s kislim zeljem.

1 h
Enostavno

Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko

Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Enostavno

Hrošči in metulji iz pudinga

Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.