© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Srčasti eklerji z jagodno kremo

Srčasti eklerji z jagodno kremo

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 eklerjev
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Herzliche Eclairs mit Erdbeercreme

Sestavine

krema

  • 3 listi želatine
  • 250 g jagod
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • 2,5 dl sladke smetane

testo

  • 2,5 dl vode
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 4 jajca
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

krema

  • 3 listi želatine
  • 250 g jagod
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • 2,5 dl sladke smetane

testo

  • 2,5 dl vode
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 4 jajca
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Najprej pripravimo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Jagode operemo in očistimo. Dobro polovico jagod (150 g) zmešamo v kašo s 4 žlicami sladkorja v prahu. Preostale jagode narežemo na rezine.

2

Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli in vmešamo v jagodno kašo. Sladko smetano čvrsto stepemo s preostalim sladkorjem v prahu in prav tako vmešamo v jagodno kašo. Kremo damo za pol ure v hladilnik.

3

Testo pripravimo tako, da v kozici zavremo vodo z maslom in soljo. V vrelo vodo potem naenkrat vsipamo moko in s kuhalnico mešamo toliko časa, da se masa loči od dna kozice. Posodo odstavimo s kuhališča in vmešamo eno jajce. Ko se testo ohladi, postopoma vmešamo še preostala jajca. Nazadnje vmešamo pecilni prašek.

4

Testo napolnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom in na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo srčke. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 170 °C približno pol ure. Ko se eklerji ohladijo, jih z žagastim nožem prečno prerežemo, napolnimo s kremo in jagodami ter po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Oglejte si tudi tehniko priprave kuhanega testa korak za korakom.

Priljubljeni recepti

Zeleni gaspačo

Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.

15 min
Enostavno

Goveja bržola »prime rib«

Specialiteta, ki je lahko glavna zvezda vsake boljše pojedine.

Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.