Kaj boste skuhali danes?
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki
Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Božične miške, recept
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Postopek
Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo koruzo, moko, jajce in polovico čebulice. Solimo, popramo, dobro premešamo in maso prihranimo. Iz polovice limete iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na krhlje.
Fižol splaknemo in dobro odcedimo. Damo ga v ponvico z zelenjavno juho in strokom česna. Zavremo in nepokrito kuhamo 10 minut. Fižol pretlačimo s tlačilko za krompir in dodamo še malo juhe, če je presuh.
Salso pripravimo tako, da avokado narežemo na majhne kocke in ga zmešamo s preostalo čebulico, limetinim sokom in koriandrom ali peteršiljem. Salso solimo in popramo.
V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo žlico olja in v ponev položimo žlico koruzne mase, jo potlačimo in oblikujemo pogačico. Tako naredimo pogačice iz vse mase in jih pečemo na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani. Če je potrebno, dodamo še malo olja. Postrežemo jih z avokadovo salso, fižolovim pirejem in krhlji limete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Pita s kremo iz jajčnega likerja
Marinirani goveji steaki
Majhne česnove pice s svežim paradižnikom
Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.