© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem

Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki

Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem

Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
corn cakes with avocado salsa

Sestavine

  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 50 g moke
  • 1 stepeno jajce
  • šopek mlade čebulice
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici olja

fižolov pire

  • 1 pločevinka fižola (400 g)
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 50 g moke
  • 1 stepeno jajce
  • šopek mlade čebulice
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici olja

fižolov pire

  • 1 pločevinka fižola (400 g)
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove

Postopek

1

Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo koruzo, moko, jajce in polovico čebulice. Solimo, popramo, dobro premešamo in maso prihranimo. Iz polovice limete iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na krhlje.

2

Fižol splaknemo in dobro odcedimo. Damo ga v ponvico z zelenjavno juho in strokom česna. Zavremo in nepokrito kuhamo 10 minut. Fižol pretlačimo s tlačilko za krompir in dodamo še malo juhe, če je presuh.

3

Salso pripravimo tako, da avokado narežemo na majhne kocke in ga zmešamo s preostalo čebulico, limetinim sokom in koriandrom ali peteršiljem. Salso solimo in popramo.

4

V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo žlico olja in v ponev položimo žlico koruzne mase, jo potlačimo in oblikujemo pogačico. Tako naredimo pogačice iz vse mase in jih pečemo na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani. Če je potrebno, dodamo še malo olja. Postrežemo jih z avokadovo salso, fižolovim pirejem in krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.