Kaj boste skuhali danes?
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki
Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Postopek
Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo koruzo, moko, jajce in polovico čebulice. Solimo, popramo, dobro premešamo in maso prihranimo. Iz polovice limete iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na krhlje.
Fižol splaknemo in dobro odcedimo. Damo ga v ponvico z zelenjavno juho in strokom česna. Zavremo in nepokrito kuhamo 10 minut. Fižol pretlačimo s tlačilko za krompir in dodamo še malo juhe, če je presuh.
Salso pripravimo tako, da avokado narežemo na majhne kocke in ga zmešamo s preostalo čebulico, limetinim sokom in koriandrom ali peteršiljem. Salso solimo in popramo.
V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo žlico olja in v ponev položimo žlico koruzne mase, jo potlačimo in oblikujemo pogačico. Tako naredimo pogačice iz vse mase in jih pečemo na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani. Če je potrebno, dodamo še malo olja. Postrežemo jih z avokadovo salso, fižolovim pirejem in krhlji limete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koprivni njoki s sirovo omako
Pisani sladoledni korneti
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi