
Kaj boste skuhali danes?
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki
Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
Lahek in preprost prigrizek, ki diši po Mehiki

Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 200 g koruze (iz pločevinke)
- 50 g moke
- 1 stepeno jajce
- šopek mlade čebulice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlici sesekljanih listov koriandra ali peteršilja
- sol
- poper
- 1–2 žlici olja
fižolov pire
- 1 pločevinka fižola (400 g)
- 1 sesekljan strok česna
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
Postopek
Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo koruzo, moko, jajce in polovico čebulice. Solimo, popramo, dobro premešamo in maso prihranimo. Iz polovice limete iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na krhlje.
Fižol splaknemo in dobro odcedimo. Damo ga v ponvico z zelenjavno juho in strokom česna. Zavremo in nepokrito kuhamo 10 minut. Fižol pretlačimo s tlačilko za krompir in dodamo še malo juhe, če je presuh.
Salso pripravimo tako, da avokado narežemo na majhne kocke in ga zmešamo s preostalo čebulico, limetinim sokom in koriandrom ali peteršiljem. Salso solimo in popramo.
V ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo žlico olja in v ponev položimo žlico koruzne mase, jo potlačimo in oblikujemo pogačico. Tako naredimo pogačice iz vse mase in jih pečemo na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani. Če je potrebno, dodamo še malo olja. Postrežemo jih z avokadovo salso, fižolovim pirejem in krhlji limete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom
Strjenka z jagodami in belo čokolado
Dekadentna sladica, ki premami tudi najbolj vzdržne goste
Hrustljavo ocvrti lignji z omako aïoli z žafranom
Ocvrti lignji še nikoli niso bili boljši