
Kaj boste skuhali danes?
Koruzna salsa z avokadom
Okusna salsa s koruzo in avokadom se prileže slastnim svinjskim rebrcem in drugim dobrotam z žara
Koruzna salsa z avokadom
Okusna salsa s koruzo in avokadom se prileže slastnim svinjskim rebrcem in drugim dobrotam z žara

Sestavine
- 2 velika koruzna storža
- 1 velika rdeča paprika
- 1 velika oranžna paprika
- šopek mlade čebulice
- 3 paradižniki
- 1 zrel avokado
- sok 1 limete
- sol in poper
- majhen šopek koriandra

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 2 velika koruzna storža
- 1 velika rdeča paprika
- 1 velika oranžna paprika
- šopek mlade čebulice
- 3 paradižniki
- 1 zrel avokado
- sok 1 limete
- sol in poper
- majhen šopek koriandra
Postopek
Zakurimo žar in počakamo, da je oglje razbeljeno. Medtem oličkana koruzna storža 5 minut kuhamo v osoljenem kropu. Ohladimo ju pod tekočo vodo in osušimo.
Papriki pečemo na žaru 10 do 15 minut in ju redno obračamo, da imata enakomerno ožgano kožo. Damo ju v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladita toliko, da ju lahko primemo. Mlado če- bulico narežemo na tanke kolobarčke, paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kockice, avokado olupimo in ga prav tako narežemo na kockice.
Koruzo pečemo na žaru 5 minut in jo redno obračamo, da so zrna mehka ter tu in tam ožgana.
Papriki odstranimo kožico in semena, meso pa narežemo na kocke. Koruzna zrna obrežemo s storžev in jih v skledi zmešamo s papriko, čebulico, paradižnikom, avokadom, limetinim sokom, soljo in poprom. Primešamo še natrgan koriander in postrežemo.