© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koruzna salsa z avokadom

Okusna salsa s koruzo in avokadom se prileže slastnim svinjskim rebrcem in drugim dobrotam z žara

Koruzna salsa z avokadom

Okusna salsa s koruzo in avokadom se prileže slastnim svinjskim rebrcem in drugim dobrotam z žara

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Svinjska rebrca s čilijem po mehiško

Sestavine

  • 2 velika koruzna storža
  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 velika oranžna paprika
  • šopek mlade čebulice
  • 3 paradižniki
  • 1 zrel avokado
  • sok 1 limete
  • sol in poper
  • majhen šopek koriandra
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 velika koruzna storža
  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 velika oranžna paprika
  • šopek mlade čebulice
  • 3 paradižniki
  • 1 zrel avokado
  • sok 1 limete
  • sol in poper
  • majhen šopek koriandra

Postopek

1

Zakurimo žar in počakamo, da je oglje razbeljeno. Medtem oličkana koruzna storža 5 minut kuhamo v osoljenem kropu. Ohladimo ju pod tekočo vodo in osušimo.

2

Papriki pečemo na žaru 10 do 15 minut in ju redno obračamo, da imata enakomerno ožgano kožo. Damo ju v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladita toliko, da ju lahko primemo. Mlado če- bulico narežemo na tanke kolobarčke, paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kockice, avokado olupimo in ga prav tako narežemo na kockice.

3

Koruzo pečemo na žaru 5 minut in jo redno obračamo, da so zrna mehka ter tu in tam ožgana.

4

Papriki odstranimo kožico in semena, meso pa narežemo na kocke. Koruzna zrna obrežemo s storžev in jih v skledi zmešamo s papriko, čebulico, paradižnikom, avokadom, limetinim sokom, soljo in poprom. Primešamo še natrgan koriander in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.