© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo

Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo

Čas priprave 20 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo

Sestavine

  • 3 dl sladke smetane
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl kokosove kreme
  • sok in lupina 1 limete

sadna priloga

  • 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • sok 1 limete
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 dl sladke smetane
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl kokosove kreme
  • sok in lupina 1 limete

sadna priloga

  • 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • sok 1 limete

Postopek

1

Podolgovat model s prostornino 9 dl obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi dovolj folije čez rob, da bomo pozneje lahko vanjo zavili celo sladico. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da se začnejo delati vršički. Dodamo kokosovo kremo, limetin sok in lupino ter še naprej stepamo, da dobimo dovolj gosto kremo. Vlijemo jo v pripravljen model, poravnamo vrh, čez zavihamo folijo in damo vse skupaj v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč. Slaščico lahko v zamrzovalniku pustimo do 14 dni.

2

Za sadno prilogo sadje operemo, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limetinim sokom ter vse skupaj prihranimo. Pred postrežbo zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika, jo odvijemo iz folije, položimo na servirni pladenj in jo z vročim nožem narežemo na rezine. Vsako rezino postrežemo z malo sadne priloge.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.