
Račja jetrna pašteta s pomarančno marmelado
Kdo bi si mislil, da lahko iz račjih jetr in pomaranče nastane slastna pašteta?
Račja jetrna pašteta s pomarančno marmelado
Kdo bi si mislil, da lahko iz račjih jetr in pomaranče nastane slastna pašteta?

Sestavine
- 500 g račjih jeter
- olje za peko
- 2 čebuli (drobno narezani)
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 žlica majarona
- 1,25 dl sojine omake
- 1 žlica masla
- sol
- rožnata poprova zrna
- 6 žlic pomarančne marmelade

Murkov zos in druge (pretežno štajerske) dobrote s kumarami
Vsi, ki so odraščali vzhodno od Trojan, gotovo vedo, da poletje ne mine brez murkovega zosa. Vsi ostali se verjetno sprašujejo, kaj so murke.

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.
Sestavine
- 500 g račjih jeter
- olje za peko
- 2 čebuli (drobno narezani)
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 žlica majarona
- 1,25 dl sojine omake
- 1 žlica masla
- sol
- rožnata poprova zrna
- 6 žlic pomarančne marmelade
Postopek
Račja jetra skrbno očistimo in narežemo na drobne koščke. Čebulo svetlo prepražimo v ponvi na vročem olju. Dodamo kristalni sladkor, mleto papriko in majaron; pretresemo, zalijemo s sojino omako, hitro zavremo in odstavimo.
V teflonski ponvi spenimo maslo, dodamo jetra in jih na hitro popečemo. Dodamo čebulno mešanico, ponovno pretresemo, potem pa drobno sesekljamo v multipraktiku. Maso pretlačimo skozi gosto cedilo ter po okusu začinimo s soljo in rožnatim poprom.
Model za pašteto obložimo s prozorno folijo in izmenično v plasteh napolnimo s pripravljeno maso in marelično marmelado. Površino zgladimo in postavimo čez noč v hladilnik.
Pašteto zvrnemo iz modla, odstranimo folijo, narežemo na rezine in ponudimo.