Kaj boste skuhali danes?
Račja jetrna pašteta s pomarančno marmelado
Kdo bi si mislil, da lahko iz račjih jetr in pomaranče nastane slastna pašteta?
Račja jetrna pašteta s pomarančno marmelado
Kdo bi si mislil, da lahko iz račjih jetr in pomaranče nastane slastna pašteta?
Sestavine
- 500 g račjih jeter
- olje za peko
- 2 čebuli (drobno narezani)
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 žlica majarona
- 1,25 dl sojine omake
- 1 žlica masla
- sol
- rožnata poprova zrna
- 6 žlic pomarančne marmelade
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 500 g račjih jeter
- olje za peko
- 2 čebuli (drobno narezani)
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 žlica majarona
- 1,25 dl sojine omake
- 1 žlica masla
- sol
- rožnata poprova zrna
- 6 žlic pomarančne marmelade
Postopek
Račja jetra skrbno očistimo in narežemo na drobne koščke. Čebulo svetlo prepražimo v ponvi na vročem olju. Dodamo kristalni sladkor, mleto papriko in majaron; pretresemo, zalijemo s sojino omako, hitro zavremo in odstavimo.
V teflonski ponvi spenimo maslo, dodamo jetra in jih na hitro popečemo. Dodamo čebulno mešanico, ponovno pretresemo, potem pa drobno sesekljamo v multipraktiku. Maso pretlačimo skozi gosto cedilo ter po okusu začinimo s soljo in rožnatim poprom.
Model za pašteto obložimo s prozorno folijo in izmenično v plasteh napolnimo s pripravljeno maso in marelično marmelado. Površino zgladimo in postavimo čez noč v hladilnik.
Pašteto zvrnemo iz modla, odstranimo folijo, narežemo na rezine in ponudimo.
Priljubljeni recepti
Svinjska ribica z brusnicami
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača