© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Račja jetrna pašteta s pomarančno marmelado

Kdo bi si mislil, da lahko iz račjih jetr in pomaranče nastane slastna pašteta?

Račja jetrna pašteta s pomarančno marmelado

Kdo bi si mislil, da lahko iz račjih jetr in pomaranče nastane slastna pašteta?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Entenleberpastete mit Orangen

Sestavine

  • 500 g račjih jeter
  • olje za peko
  • 2 čebuli (drobno narezani)
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1 žlica majarona
  • 1,25 dl sojine omake
  • 1 žlica masla
  • sol
  • rožnata poprova zrna
  • 6 žlic pomarančne marmelade
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g račjih jeter
  • olje za peko
  • 2 čebuli (drobno narezani)
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1 žlica majarona
  • 1,25 dl sojine omake
  • 1 žlica masla
  • sol
  • rožnata poprova zrna
  • 6 žlic pomarančne marmelade

Postopek

1

Račja jetra skrbno očistimo in narežemo na drobne koščke. Čebulo svetlo prepražimo v ponvi na vročem olju. Dodamo kristalni sladkor, mleto papriko in majaron; pretresemo, zalijemo s sojino omako, hitro zavremo in odstavimo.

2

V teflonski ponvi spenimo maslo, dodamo jetra in jih na hitro popečemo. Dodamo čebulno mešanico, ponovno pretresemo, potem pa drobno sesekljamo v multipraktiku. Maso pretlačimo skozi gosto cedilo ter po okusu začinimo s soljo in rožnatim poprom.

3

Model za pašteto obložimo s prozorno folijo in izmenično v plasteh napolnimo s pripravljeno maso in marelično marmelado. Površino zgladimo in postavimo čez noč v hladilnik.

4

Pašteto zvrnemo iz modla, odstranimo folijo, narežemo na rezine in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.