© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami

Odlična malica za na pot

Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami

Odlična malica za na pot

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pita-iz-prosene-kase-s-suhimi-slivami-A-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 300 g prosene kaše
  • 300 g suhih sliv brez koščic
  • 2 jabolki (pribl. 400 g)
  • 250 g prepasirane skute
  • 200 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 4 rumenjaki
  • 4 beljaki
  • vaniljev sladkor
  • mleti cimet
  • mleti kardamom
  • limonova lupinica
  • maščoba in ostra moka za pekač
  • sladkor v prahu za okras
  • lističi mete za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 l mleka
  • 300 g prosene kaše
  • 300 g suhih sliv brez koščic
  • 2 jabolki (pribl. 400 g)
  • 250 g prepasirane skute
  • 200 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 4 rumenjaki
  • 4 beljaki
  • vaniljev sladkor
  • mleti cimet
  • mleti kardamom
  • limonova lupinica
  • maščoba in ostra moka za pekač
  • sladkor v prahu za okras
  • lističi mete za okras

Postopek

1

Mleko zavremo s tretjino sladkorja in v njem skuhamo oprano proseno kašo. Kuhamo toliko časa, da mleko povre.

pita-iz-prosene-kase-s-suhimi-slivami-1-1_318x220_acf_cropped
2

Vroči kaši primešamo suhe slive, olupljeni in grobo naribani jabolki, prepasirano skuto in ohladimo. Ohlajeni kaši primešamo vaniljev sladkor, mleti cimet, mleti kardamom in limonovo lupinico.

pita-iz-prosene-kase-s-suhimi-slivami-2-1_318x220_acf_cropped
3

Posebej penasto umešamo maslo z rumenjaki in drugo tretjino sladkorja. Primešamo ga ohlajeni kaši in narahlo primešamo še trd sneg iz beljakov in tretje tretjine sladkorja.

pita-iz-prosene-kase-s-suhimi-slivami-3-1_318x220_acf_cropped
4

Pekač namažemo z maščobo in posujemo z ostro moko. Napolnimo ga s pripravljeno maso in pečemo pri temperaturi 175 °C približno pol ure. Ohlajeno pito narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu ter po želji okrasimo z lističi mete.

pita-iz-prosene-kase-s-suhimi-slivami-4-1_318x220_acf_cropped

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.