
Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami
Odlična malica za na pot
Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami
Odlična malica za na pot

Sestavine
- 1 l mleka
- 300 g prosene kaše
- 300 g suhih sliv brez koščic
- 2 jabolki (pribl. 400 g)
- 250 g prepasirane skute
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- vaniljev sladkor
- mleti cimet
- mleti kardamom
- limonova lupinica
- maščoba in ostra moka za pekač
- sladkor v prahu za okras
- lističi mete za okras

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 l mleka
- 300 g prosene kaše
- 300 g suhih sliv brez koščic
- 2 jabolki (pribl. 400 g)
- 250 g prepasirane skute
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- vaniljev sladkor
- mleti cimet
- mleti kardamom
- limonova lupinica
- maščoba in ostra moka za pekač
- sladkor v prahu za okras
- lističi mete za okras
Postopek
Mleko zavremo s tretjino sladkorja in v njem skuhamo oprano proseno kašo. Kuhamo toliko časa, da mleko povre.

Vroči kaši primešamo suhe slive, olupljeni in grobo naribani jabolki, prepasirano skuto in ohladimo. Ohlajeni kaši primešamo vaniljev sladkor, mleti cimet, mleti kardamom in limonovo lupinico.

Posebej penasto umešamo maslo z rumenjaki in drugo tretjino sladkorja. Primešamo ga ohlajeni kaši in narahlo primešamo še trd sneg iz beljakov in tretje tretjine sladkorja.

Pekač namažemo z maščobo in posujemo z ostro moko. Napolnimo ga s pripravljeno maso in pečemo pri temperaturi 175 °C približno pol ure. Ohlajeno pito narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu ter po želji okrasimo z lističi mete.
