
Kaj boste skuhali danes?
Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami
Odlična malica za na pot
Pogača iz prosene kaše s suhimi slivami
Odlična malica za na pot

Sestavine
- 1 l mleka
- 300 g prosene kaše
- 300 g suhih sliv brez koščic
- 2 jabolki (pribl. 400 g)
- 250 g prepasirane skute
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- vaniljev sladkor
- mleti cimet
- mleti kardamom
- limonova lupinica
- maščoba in ostra moka za pekač
- sladkor v prahu za okras
- lističi mete za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 l mleka
- 300 g prosene kaše
- 300 g suhih sliv brez koščic
- 2 jabolki (pribl. 400 g)
- 250 g prepasirane skute
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- vaniljev sladkor
- mleti cimet
- mleti kardamom
- limonova lupinica
- maščoba in ostra moka za pekač
- sladkor v prahu za okras
- lističi mete za okras
Postopek
Mleko zavremo s tretjino sladkorja in v njem skuhamo oprano proseno kašo. Kuhamo toliko časa, da mleko povre.

Vroči kaši primešamo suhe slive, olupljeni in grobo naribani jabolki, prepasirano skuto in ohladimo. Ohlajeni kaši primešamo vaniljev sladkor, mleti cimet, mleti kardamom in limonovo lupinico.

Posebej penasto umešamo maslo z rumenjaki in drugo tretjino sladkorja. Primešamo ga ohlajeni kaši in narahlo primešamo še trd sneg iz beljakov in tretje tretjine sladkorja.

Pekač namažemo z maščobo in posujemo z ostro moko. Napolnimo ga s pripravljeno maso in pečemo pri temperaturi 175 °C približno pol ure. Ohlajeno pito narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu ter po želji okrasimo z lističi mete.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki